HRVATSKI STRUČNJAK

Ivković nakon Posušja: U utorak ću otkriti zašto nisam vodio ekipu danas

Trener Plavih ponovo bio na tribinama

Ivković: Trebao sam danas voditi ekipu. FENA

E. Ćosić

31.7.2021

Fudbaleri Željezničarasavladali su Posušje u okviru 3. kola Premijer lige BiH sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Mustafa Mujezinović. Nakon meča medijima se obratio trener Plavih Tomislav Ivković, koji je i danas utakmicu pratio sa tribina.

- Čestitam svojim igračima na pobjedi. Dali su i više od svog maksimuma. Pokazali su veliki karakter i zalaganje. Očekivali smo baš ovako Posušje. Imali smo početak odličan, što se tiče dominacije, možda malo iznenađenje tri stopera u zadnjoj liniji. Kada smo se posložili, imali smo mirnoću i počeli smo da ličimo na ekipu. Dobro smo otvorili drugo poluvrijeme, imali smo zicer Mujezinovića i tu se lomi utakmica. Zadovoljan sam. Posušje je imalo dominaciju, kružili su, ali bez velikog pritiska. Meni je najvažnije da je ova mlada momčad dobila tri boda", rekao je Ivković, pa nastavio:

- Danas sam trebao biti na klupi, a neću do utorka ništa pričati zašto nisam bio. U utorak ću reći šta se desilo i zašto nisam bio na klupi. Čekam odgovor prvog avgusta, pa ću reći drugog avgusta u utorak - poručio je Ivković, rekavši da nije zadovoljan brojem osvojenih bodova.

- Očekivao sam devet, ali uzeli smo četiri. Bodovima nisam zadovoljan, sa svim ostalim jesam - zaključio je Ivković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.