PREMIJER LIGA BIH

Bez golova na Pecari, Široki još uvijek ne zna za pobjedu u novoj sezoni

Sa druge strane Radnik došao do prvog boda

"Nula" na Pecari. JABUKA.TV

Piše: E. Ćosić

1.8.2021

Fudbaleri Širokog Brijega i bijeljinskog Radnika odigrali su utakmicu bez golova (0:0) u okviru 3. kola Premijer lige BiH. Uprkos nekolicini izglednih prilika na obje strane, rezultat se nije mijenao.

Široki Brijeg je tako došao do trećeg remija iz isto toliko utakmica na startu nove sezone, dok je Radnik nakon uvodna dva poraza došao do prvog boda.

Radnik je čekao priliku iz kontre, dok su Širokobriježani napadali, ali neuspješno. Već u 5. minuti Nikolas Ljanos (Nicholas Llanos) prijeti, ali njegov šut zaustavlja Azur Aljkanović. Šest minuta kasnije Daniel Lukić promašuje stopostotnu šansu za Široki, a do kraja prvog dijela svoje šanse imali su i Bože Vukoja, te Jure Obšivač.

Radnik je na startu drugog poluvremena imao priliku, ali Đorđe Pantelić i Kenan Šarić nisu uspjeli savladati Darija Miškića. Šarić je u 60. minuti utakmice imao zicer, istrčao je sam pred golmana Širokobriježana, ali se Miškić nije dao savladati. I Široki je imao još jednu odličnu priliku, ali je Božo Musa pogodio stativu

Podsjećamo, danas se trebao igrati i susret između Borca i Tuzla Cityja, ali je otkazan zbog zahtjeva Banjalučana koji su imali evropske obaveze.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.