BH. FUDBAL

Šok u Mostaru: Kačavenda poklonio gol Rudaru

Utakmica 3. kola Premijer lige BiH

Fotografija sa stadiona "Rođeni". FK VELEŽ

Piše: E. Ćosić

2.8.2021

Šok za Velež već u 2. minuti susreta 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Rudar je poveo nakon što je Nikola Mandić iskoristio poklon i kardinalnu grešku golmana "Rođenih" Luka Kačavenda.

Podsjećamo, Veležov trener Feđa Dudić napravio je osam izmjena u odnosu na susret odigran u četvrtak u Atini protiv AEK-a, a sve zbog naredne utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu koja očekuje njegove izabranike. Velež već u četvrtak gostuje Elfsborgu.

Inače, za Velež su večeras počeli Kačavenda, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Vehabović, Osmić, Dejanović, Brandao i Georgijević, a od onih igrača koji su istrčali na Olimpijski stadion Atine, večeras su počeli samo neumorni Zeljković, Pršeš i Ćosić.

Dudić je na klupi ostavio Bogdanovića, Anđušića, Fereiru (Ferreyra), Radovca, Ovčinu, Hasanovića, Cvijanovića, Zubanovića i Zajmović.

Na drugoj strani, trener Rudara Nikica Milenković je utakmicu otvorio sa sljedećih 11: Šćekić, Pekija, Pavlović, Redžić, Burazor, Dojčinović, Zekanović, Jakupović, Amoah, Klarismario (Clarismario) i Mandić, dok će priliku sa klupe čekati Topolović, Halilović, Sadiku, Bilbija, Danilović, Gavranović, Sajak, Marić i Smajić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.