PRVI PORAZ JOŠ OD OKTOBRA

Velež prekinuo veliki niz, Rudar nosi puni plijen iz Mostara

Gosti iz Prijedora slavili na stadionu "Rođeni" rezultatom 2:0

Trenutak kada Amoa udvostručuje prednost svog tima. FK Rudar Prijedor

Piše: E. Ćosić

2.8.2021

Uprkos izmijenjenoj ekipi Veleža, fudbaleri Rudara iz Prijedora napravili su veliko iznenađenje i u okviru 3. kola Premijer lige BiH pobijedili u Mostaru sa 2:0. Tako su "Rođeni" zabilježili prvi poraz nakon 21 uzastopne utakmice bez poraza u ligi (20 prošle sezone i jednu ove).

Šokantno je počelo po domaćina, jer je golman Luka Kačavenda već u 2. minuti nakon svoje greške morao vaditi loptu iz mreže. Strijelac je bio Nikola Mandić, koji je iskoristio poklon čuvara mreže domaćih.

Gosti iz Prijedora su igrali odlično, a u 29. minuti Žozef Amoa (Joseph Amoah) udvostručuje prednost svog tima, nakon asistencije Mandića. Velež je na prvu pravu priliku čekao do 39. minute kada je Alen Dejanović izašao sam pred golmana Nemanju Šćekića, ali nije pogodio.



Crveni karton

Trebala je to biti naznaka nešto bolje igre "Rođenih", ali je Melvin Osmić zadao novu glavobolju treneru Feđi Dudiću, pošto je minutu nakon šanse Dejanovića zaradio isključenje. U nastavku utakmice Dudić je mijenjao, međutim njegovi izabranici nisu mogli do gola. Ističe se 67. minut kada je Ščekić prvo zaustavio šut Dine Hasanovića, a potom i Dejana Georgijevića.

Imao je Velež priliku i u 78. minuti. Dženan Zajmović je dobro proigrao Brandaa, ali ovaj iz odlične pozicije šutira preko gola. Rudar je imao svoje šanse i u nastavku, u samom finišu Predrag Zekanović šutira iskosa sa lijeve strane, ali lopta prolazi pored stative Kačavendinog gola.

Prekid velikog niza

Tako je Rudar nanio Veležu prvi poraz još od 31. oktobra prošle godine, kada su "Rođeni" izgubili u mostarskom derbiju sa 3:1. Također, Velež je kompletirao prošlu sezonu bez poraza na domaćem terenu, a u novoj je već u 3. kolu izgubio na svom stadionu.

Podsjetimo, trener Veleža Feđa Dudić napravio je osam izmjena u odnosu na tim koji je igrao susret protiv AEK-a. "Rođeni" su tako počeli u sastavu: Kačavenda, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Vehabović, Osmić, Dejanović, Brandao i Georgijević, a od onih igrača koji su istrčali na Olimpijski stadion Atine, večeras su počeli samo neumorni Zeljković, Pršeš i Ćosić.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.