JUNIORKE U ZENICI

San svakog sportiste je da bude dio reprezentacije svoje zemlje

Ona trenutno igra u švicarskom klubu "Feltajm" iz Ciriha, a ima ponudu da pređe u klub "GT"

Senka Pinkov sa Ilijom Lučićem i kćerkom Ajnom. Eset Muračević

E. Muračević

3.8.2021

U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, U17 ženska nogometna reprezentacija priprema se za predstojeće utakmice vezane za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Među nogometašicama koje su pozvane na ovaj kamp jeste i Ajna, kćerka popularne folk pjevačice Senke Pinkov.

Ona trenutno igra u švicarskom klubu "Feltajm" iz Ciriha, a ima ponudu da pređe u klub "GT". Nogometom se bavi već pet godina i ima namjeru da kroz njega ostvari značajnu sportsku karijeru.

Objektiv našeg fotoaparata „ulovio“ je Ajnu u trenutku dok sa majkom i Ilijom Lučićem, trenerom ženske nogometne reprezentacije BiH, vodi razgovore oko njenog učešća u selekciji naše zemlje.

- Fudbal je nešto što me odavno privlačilo. Istina, ima malo zadirkivanja što se bavim ovim, za neke, samo za muškarce rezervisanim sportom. Međutim, ne dozvoljavam da me bilo ko omete u onom što uistinu volim da radim. San svakog sportiste jeste da učestvuje u reprezentaciji svoje zemlje. Otuda sam presretna što je moj dosadašnji rad naišao na pažnju onih koji nastoje da ženski nogomet u našoj zemlji dobije mjesto koje, uistinu, zaslužuje te su mi uputili poziv da se priključim pripremama. Ukoliko dobijem šansu da budem dio reprezentativnog tima trudit ću se da svojom igrom doprinesem uspjehu reprezentacije te da tako našu zemlju Bosnu i Hercegovinu znalački promovišem u Evropi i širom Svijeta, kaže Ajna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.