BH. FUDBAL

Inicijativa 4R će kontaktirati UEFA-u, najavljeno i proširenje bojkota klubova

Predstavnici pet premijerligaša formirali inicijativu za reformu, ravnporavnost, razvoj i regularnost takmičenja

Inicijativa 4R: Oglasili se na Instagramu. AVAZ

E. Ćosić

3.8.2021

Predstavnici pet premijerligaških klubova (Željezničar, Sarajevo, Velež, Sloboda i Tuzla City) formirali su "Inicijativu 4R - inicijativu za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini s ciljem poboljšanja kvaliteta i regularnosti Premijer lige.

Inicijativa je osnovana u nedjelju 18. jula, a istog dana upućen je javni, ubrzo nakon toga i pismeni poziv Nogometnom savezu BiH na dijalog za dobrobit bh. fudbala. Odgovor nije stigao, a danas je iz Inicijative 4R stiglo saopćenje za javnost. Predstavnici Inicijative 4R su i dalje spremni na dijalog. Međutim, dok se Savez ne odazove, bit će pokrenuti sljedeći koraci:

1) Inicijativa 4R će direktno kontaktirati predstavnike UEFA s ciljem da ih upozna sa trenutnim stanjem u bh. fudbalu i ciljevima naše inicijative koji su isključivo sportski.

2) U roku od 15 dana će biti proširen bojkot klubova koji čine Inicijativu 4R izvan dosadašnjeg okvira.

3) N/FSBiH će biti dostavljen prijedlog Statuta Udruženja premijerligaša u skladu sa važećim fudbalskim i državnim propisima. Inicijativa 4R očekuje odobrenje prijedloga u skladu sa prethodnim javno deklarisanim izjavama predstavnika Saveza kojima podržavaju osnivanje Udruženja.

4) Organizovat će se sastanak svih premijerligaša koji budu zainteresovani za dugoročno poboljšanje stanja u bh. fudbalu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.