HRVATSKI STRUČNJAK

Trener Željezničara Ivković: Nemam pojma gdje je Semir Štilić

Plavi uoči subotnje utakmice protiv Zrinjskog odigrali prijateljsku utakmicu protiv kakanjskog Rudara

Ivković i Štilić. AVAZ

E. Ćosić

3.8.2021

Fudbaleri Željezničara danas su odigrali prijateljsku utakmicu uoči 4. kola Premijer lige i gostovanja Zrinjskom. Plavi su slavili sa 2:0, a onda je medijima zanimljivu izjavu dao trener Željezničara Tomislav Ivković.

Najviše pažnje privukao je odgovor na pitanje statusa nekadašnjeg kapitena Plavih Semira Štilića i Ermina Zeca kojeg već duži period nema u timu.

- Još jedna vrlo interesantna, tvrda i čvrsta utakmica protiv motiviranog protivnika na ovom ne baš najboljem terenu, ali smo odradili na najbolji način. Neki su pokazali više, neki manje, ali pobijedilo se i dobro da se nastavio taj pozitivan niz - rekao je Ivković, te nastavio: 

- Znam ko je Semir Štilić, ali ne znam gdje je. To su pitanja za upravu, a što se tiče Zeca, on je počeo u posljednjoj utakmici sa Slavijom i onda je osjetio bol u listu i već je dvije sedmice vani - poručio je Ivković koji je još jednom podcrtao da ne prihvata bod prije utakmice, te da u Mostar neće ići na "nulu".

- Što se tiče Zrinjskog, Zrinjski je na dva teška gostovanja izvukao četiri boda. Pokazali su da imaju kvalitete, da imaju brza krila i dobrog trenera. Jako inteligentan dečko i bit će to vrlo neizvjesna, šahovska utakmica s moje i njegove strane. Ko bude sretniji i spretniji, taj će pobijediti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.