KONFERENCIJSKA LIGA

Feđa Dudić pred gostovanje Elfsborgu: Treba biti ponizan i čvrsto na zemlji

Trener Veleža obećao veće zalaganje i borbenost nego u susretu s Rudarom

Dudić: Napravili smo dobar skauting. PRINTSCREEN

A. V.

4.8.2021

Fudbaleri Veleža jutros su nakon obavljenog treninga jutros iz Mostara otputovali za Švedsku, gdje ih sutra očekuje prvi meč trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Elfsborga.

Iza "Rođenih" je šokantan i posve neočekivan domaći poraz od Rudara iz Prijedora (0:2), koji je došao kao posljedica umora i iscrpljujućeg dvomeča s grčkim AEK-om.

Trener tima iz Mostara Feđa Dudić smatra da je poraz od Rudara dobra opomena za njegov tim, te da će protiv Elfsborga pristup biti glavni.

- Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, odličnoj, koja je timski na jednom visokom nivou. Kondiciono i fizički su spremni, taktički jako dobro stoje, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane. Vidi se da imaju neke šablone i tačno rade po tim stvarima. Napravili smo dobar skauting, probat ćemo prezentirati, odgovoriti na te probleme koji će nam se dešavati. Iskoristiti eventualne mane koje imaju, a normalno da imaju. Svaka ekipa ima mane, ali sigurno da će pristup biti glavni. Vidimo kad si pravi možeš izbaciti AEK-a, kad nisi pravi onda dođe Rudar Prijedor i dobije te zasluženo. Nadam se dobra opomena za nas i da ćemo iz ove opomene naučiti. Moralo se desiti kad tad, evo desilo se sad, možda bolje nego poslije – rekao je Dudić.

- Obavili smo jutros jedan duži razgovor. Nadam se da je igračima došlo do glave, jer jednostavno treba biti ponizan i čvrsto na zemlji, odakle smo krenuli, šta smo bili prije dvije godine, ja kao trener i oni kao igrači isto tako. Teško je doći na vrh, a vrlo lako se padne s vrha – istakao je Dudić i na kraju poslao poruku navijačima.

- Obećanje je da nećemo odigrati kao što smo odigrali jučer. To sigurno mogu obećati, te da će zalaganje, htijenje i borbenost sigurno biti na većem nivou - dodao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.