PREMIJER LIGA BIH

Dudić: Kako smo igrali najbolje svjedoči moj potez na poluvremenu

Trener Veleža nakon prvih 45 minuta igre napravio čak četiri izmjene

Dudić: Pohvalio suđenje. SCSPORT

E. Ćosić

8.8.2021

Velež je u jako zanimljivoj utakmici večeras u Bijeljini podijelio bodove s ekipom Radnika. Vodili su domaći od 40. minute kada je pogodio Bojan Marković, ali je njegov gol u 81. minuti nakon sjajne asistencije Brandaa poništio Dženan Zajmović.

Trener "Rođenih" Feđa Dudić je bio jako razočaran igrom startnih 11, a kakvo je mišljenje imao o igri najbolje govori njegov potez pred početak drugog dijela, kada je napravio čak četiri izmjene.

- Mogli smo u drugom poluvremenu i pobijediti, ali ne bi bilo zasluženo. Radnik je bio odličan u prvom dijelu, ušao je onako kako treba, a kako smo mi igrali vidjeli ste sve po tome koliko sam izmjena napravio na poluvremenu. Kreneš na put s mislima da malo spasiš ekipu i poštediš je jer igramo četiri utakmice u deset dana, drugi momci dobiju šansu, a oni samo potroše 45 minuta da se poslije moramo vaditi - rekao je razočarani Dudić.

- U drugom poluvremenu smo bili dobri, imali šanse i zasluženo smo osvojili bod. Desi se na kraju i ta situacija s golmanom i spašavaš bod. Čestitam Radniku, a i sudiji Luki Bilbiji. Treba pohvaliti suđenje kad je dobro. Sve i jednu odluku je dobro donio. Ovo je put kojim treba ići, a ne da svake srijede gledamo ko nam sudi - poručio je Dudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.