BILINO POLJE

Čelikovci prikupili 28 doza krvi za Kantonalnu bolnicu Zenica

Zahvalni smo svima koji su se odazvali na ovu humanitarnu akciju, istakla je portparolka zeničkog kluba Ajna Suljić

Krv su danas darovali zaposlenici, igrači, navijači, simpatizeri, kao i novinari koji dugo godina prate rad zeničkog kluba. FENA

FENA

9.8.2021

Nogometni klub Čelik, u saradnji s Odjelom za transfuziju Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) te Gradskom organizacijom Crvenog križa/krsta Zenica, organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi te je tom prilikom prikupljeno 28 doza krvi za KBZ.


Humanitarna akcija

Krv su, u periodu od 8 do 13 sati, danas darovali zaposlenici, igrači, navijači, simpatizeri, kao i novinari koji dugo godina prate rad zeničkog kluba.

- Zahvalni smo svima koji su se odazvali na ovu humanitarnu akciju. S obzirom na to da se radi o prvoj akciji, na koju se odazvala 31 osoba, mi smo jako zadovoljni. Danas je krv moglo dati njih 28, ali, u svakom slučaju, nastavit ćemo s ovom aktivnošću. Želimo i na ovakav način dati doprinos našoj lokalnoj zajednici te pokazati da smo društveno odgovorni - istakla je portparolka zeničkog kluba Ajna Suljić, koja je također danas darovala krv za KBZ.

Ona napominje kako su, u cilju promocije kluba, tokom ljeta organizirali i zajedničku proslavu 76. godišnjice Čelika, a tokom jula su svakodnevno na Stadionu Bilino polje bili domaćini mališanima iz zeničkih vrtića te udruženja i organizacija koje skrbe o djeci i odraslim sa posebnim potrebama iz Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

- U sklopu projekta „Rastimo uz Čelik“, tokom jula smo ugostili više 800 djece, ali i tu ćemo našu aktivnost, također, nastaviti. Vjerovatno već u septembru. Cilj nam je da promovišemo klub kod najmlađih te da im se i na taj približimo - kaže Suljić, koja napominje kako su i kroz druženje s mališanima potvrdili ispravnost "novog kursa".


Proces oporavka

Čelik je, naime, nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine te naprasnog odlaska turskog investitora Ajdina Pakera Olguna (Aydin), odlučio u proces oporavka krenuti iz Kantonalne lige ZDK.

Zeničani su suvereno protekle takmičarske sezone osvojili Kantonalnu ligu ZDK te će, za nekoliko dana, početi takmičenje u Drugoj ligi Fedracije BiH – grupa Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.