PREMIERŠIP

Preokreti Evertona i Brajtona, Čelzi uvjerljiv

Odigrano još pet susreta 1. kola engleskog Premijer liga

Dukure: Pogodio za preokret. TWITTER

Piše: E. Ćosić

14.8.2021

Nakon utakmice na Old Trafordu u kojoj je Mančester junajted deklasirao starog rivala Lids sa 5:1, odigrano je još pet utakmica 1. kola engleske Premijer lige.

Brajton je nakon preokreta savladao Barnli na Turf Muru. Barnli je već u 2. minuti u vodstvo doveo Džejms Tarkovski (James Tarkowski), ali je onda drugo poluvrijeme bilo kobno za domaće. U razmaku od pet minuta (73. - 78.) Brajton je dva puta tresao mrežu Nika Popa (Nick), te golovima Nila Mopaja (Neal Maupay) i Aleksisa Mekalistera (Alexis Mac Allister) slavio.

I Everton je trijumfovao nakon što se vratio iz minusa. Sautempton je preko novajlije Adama Armstronga stigao u vodstvo u 22. minuti, što je i bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku je postojao jedan tim, Everton. 

U 47. minuti Ričarlison (Richarlison) poravnava rezultat, a onda su Abdulaj Dukure (Abdoulaye Doucoure) i Dominik Kalvert Luin (Dominic Calvert Lewin) pogodili u 76., odnosno 81. minuti. Tako je menadžer "Karamela" Rafael Benitez na debiju u zvaničnim utakmicama došao do pobjede.

Čelzi je na Stemford Bridži bez šansi ostavio Kristal Palas. Tim Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) je slavio sa 3:0. Mrežu "Orlova" sa Selhursta prvi je zatresao Markos Alonso (Marcos) u 27. minuti kada je sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Do poluvremena prednost "Plavaca" udvostručio je Kristijan Pulišić (Christian). Konačnih 3:0 odličnim pogotkom postavio je Trevoh Čaloba (Chalobah).

Jučer je Brentford pobijedio Arsenal sa 2:0, a danas će svoj meč odigrati još Norwič i Liverpul.

Svi rezultati do sada odigranih utakmica 1. kola:

Brentford - Arsenal 2:0

Mančester junajted - Lids 5:1

Barnli - Brajton 1:2

Čelzi - Kristal Palas 3:0

Everton - Sautempton 3:1

Lester - Vulvsi 1:0

Votford - Aston Vila - 3:2

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.