TRENER RADNIKA

Jagodić: Nije sramota izgubiti od Sarajeva

Bijeljinci u okviru 5. kola poraženi na Koševu rezultatom 2:1

Jagodić: Zaslužili smo više. G. Šumar

E. Ćosić

15.8.2021

Radnik je upisao treći poraz ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bijeljinci su u petom kolu izgubili na Koševu protiv Sarajeva rezultatom 2:1.

Bijeljinski tim je nakon dva remija upisao poraz, a trener Vlado Jagodić smatra da je njegova ekipa zaslužila više u ovom susretu.

- Naravno da ne mogu biti zadovoljan kada izgubimo. Neću pogriješiti ako kažem da smo zaslužili malo više od ovog poraza ne umanjujući pobjedu Sarajevo. Znali smo da Sarajevo ima tri vezana poraza na domaćem terenu i da im je ovo neka meč lopta. Mislim da smo olako primili dva gola. Vidjeli ste šta mi danas uspijemo promašiit. Protiv Sarajeva na Koševu ako se promaše ovakve prilike ne možete očekivati pozitivan rezultat - rekao je Jagodić, te dodao:

- Pohvalio bih momke za drugo poluvrijeme u kojem smo dominirali. Smanjili smo rezultat i normalno je da smo očekivali da možemo, ali evo desilo se da smo izgubili. Naša je nespretnost kod prvog prekida daleko uticala na ishod. Da je Sarajevo duže bilo bez rezultata, mislim da bismo mi rasli. Promašili smo dva izlaska na golmana. Znamo s čime se nosimo. Realno je da moramo dalje raditi i okrenuti se narednoj utakmici. Reprezentativna pauza nam je dragocjena. Nije sramota izgubiti od Sarajeva. Čestitam im. Pokazali su da zaslužuju da se publika okrene njima  - poručio je Jagodić, piše "SCsport".

U narednom meču Radnik će dočekati Željezničar na svom stadionu, dok će Sarajevo gostovati kod Slobode u Tuzli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.