PREMIJER LIGA BIH

Borac i Zrinjski igraju derbi, pred Željom domaći meč s Rudarom

Preostala dva susreta petog kola

Iza Borca je poraz u Posušju. FK BORAC BANJA LUKA

Piše: A. V.

16.8.2021

Danas su u m:tel Premijer ligi BiH na programu preostala dva susreta petog kola.

Željezničar će od 18 sati na Grbavici ugostiti ekipu Rudara iz Prijedora. Poslije četiri odigrana meča obje ekipe imaju po četiri boda s identičnim omjerom pobjeda i poraza (1-1-2). Iza Željezničara je težak poraz od Zrinjskog u Mostaru (3:0), dok je Rudar u posljednjem kolu također poražen od Sarajeva (0:2).

Tomislav Ivković, šef struke Željezničara, očekuje tešku utakmicu.

- Utakmica sa Rudarom će biti teška. Moramo se spremati za svakog protivnika drugačije. Rudar ima dobru ekipu, dva tri vrlo interesantna igrača u napadu. Mi moramo odigrati brzo, kreativno, moramo da tražimo prostor. Nisam zadovoljan sa našim bekovima, ja želim da oni dolaze u prostor bez obzira da li dobiju loptu ili ne. Oni moraju uzimati više rizika, jer ako ne budu uzimali rizik neće igrati - rekao je Ivković.

Trener Rudara Nikica Milenković vjeruje da njegov tim može iznenaditi.

- Opet imamo tešku utakmicu protiv ekipe koja ima mlade, ali i iskusne igrače. Dočekuju nas poslije poraza u Mostaru od Zrinjskog, a i mi se nismo proslavili u sudaru sa Sarajevom. Utakmica traje 90 minuta, treba imati koncentraciju tokom cijelog duela. Uz pravi pristup, možemo Želji napraviti problem, mada se i oni pitaju, ali vjerujem u pozitivan rezultat - istakao je Milenković.

Željezničar je izraziti favorit u ovom meču, a koeficijent na njegovu pobjedu prema Mozzart Bet kladionici je 1.65.

Željezničar u prošlom kolu pretrpio debakl od Zrinjskog. FK ŽELJEZNIČAR

Od 20 sati Borac i Zrinjski u Banjoj Luci igraju derbi kola.

Aktuelni prvak Borac katastrofalno je ušao u sezonu i ima svega dva boda iz tri utakmice. Zrinjski je pak sjajno startao i na tri utakmice upisao dvije pobjede i jedan remi. Zrinjski je u prošlom kolu deklasirao Željezničar (3:0), dok je Borac neočekivano poražen u Posušju (1:0).

Zoran Milinković vjeruje kako će situacija biti bolja iz meča u meč.

- Nije ovo bio očekivan start u prvenstvu, ono što smo pokazali u prošlom kolu protiv Posušja bilo je zaista loše. Pričali smo puno o tome, analizirali i ostavili to iza nas. Svjesni smo svi da to nije ni blizu onoga što naši navijači očekuju. Ali, tek je početak, niko nije osvojio trofeje u avgustu ili septembru. Vjerujem da ćemo značajno podizati formu iz meča u meč. Derbi je pred nama, ali zaista ne mislim da je Zrinjski favorit - riječi su trenera Borca.

Bez obzira na trenutno stanje, trener Zrinjskog Sergej Jakirović svjestan je da njegovom timu neće biti lako u Banjoj Luci.

- Niko nije favorit u Banjoj Luci. Pogotovo kad se uzme u obzir prošla sezona, mislim da su samo četiri boda izgubili kod kuće. Banjalučani su slabije ušli u prvenstvo, vjerovatno zbog nastupa u Evropi, zbog gubitka energije i ispadanje od ekipe iz Sjeverne Irske. I u posljednjoj utakmici protiv Posušja očekivali su pobjedu. Hajmo reći da su kiksali, sigurno će stoga učiniti sve da budu bolji protiv nas, jer je i derbi, gdje je fokus više od 100 posto. Na nama je da ispoštujemo ono što se dogovorimo, pa ćemo vidjeti na kraju gdje će nas to odvesti - rekao je Jakirović.

Blagu prednost u ovom susretu Mozzart Bet daje Borcu, na čiju pobjedu nudi kvotu 2.45.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.