PREMIJER LIGA BIH

Željezničar bolji od Rudara za drugu ovosezonsku pobjedu

Plavi slavili u susretu u okviru 5. kola protiv Rudara

Scena sa utakmice. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: E. Ćosić

16.8.2021

Fudbaleri Željezničara ostvarili su drugu pobjedu u novoj sezoni, pošto su u okviru 5. kola Premijer lige na Grbavici pobijedili Rudar iz Prijedora sa 2:0. 

Plavi su imali veliki broj prilika, ali izabranici Tomislava Ivkovića nisu namjestili nišanske sprave. Domaći su propustili veliki broj prilika, a onda je u 55. minuti sijevnula kontra, na kraju je Sedad Subašić uposlio Petra Boju koji kroz noge matira Nemanju Šćekića. Trijumf domaćina je u 2. minuti nadoknade potvrdio Luka Juričić.

U prvom dijelu je bila otvorena igra sa prilikama na obje strane. Počelo je onom gostiju, kada je nakon jednog centaršuta Vedran Vrhovac umalo savladao svog golmana. 

Nakon toga su Plavi uspostavili inicijativu, ali put do gola nisu uspjeli pronaći Luka Juričić, Sedad Subašić i Nedim Mekić koji su prijetili, ali nije bilo promjene rezultata. Imao je Bruno Zdunić mat poziciju, ali je promašio gotovo nemoguće. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, a onda je Željezničaru za pogodak bilo potrebno deset minuta u nastavku kada je pogodio Bojo.

Imao je Željezničar još prilika da trijumf bude uvjerljiviji i da se pitanje pobjede riješi ranije, ali Luka Juričić nije imao sreće da realizira jednu od svojih šansi. Sve do druge minute nadoknade kada je glavom pospremio loptu u mrežu Rudara.

Željezničar će u narednom kolu gostovati Radniku, dok Rudar dočekuje Borac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.