PREMIJER LIGA BIH

Danas su na programu dva derbija: Oslabljeno Sarajevo favorit kladionica na Tušnju

Kolo su od 17 sati trebali otvoriti Leotar i Posušje, ali je taj duel odgođen za srijedu zbog zdravstvenih problema (stomačni virus) čak 14 igrača trebinjskog kluba

Sa minulih duela starih rivala na Tušnju. Arhiva

Piše: G. Šumar

21.8.2021

Danas su na programu dvije utakmice šestog kola m:tel Premijer lige BiH. Kolo su od 17 sati trebali otvoriti Leotar i Posušje, ali je taj duel odgođen za srijedu zbog zdravstvenih problema (stomačni virus) čak 14 igrača trebinjskog kluba...


Stari rivali na Tušnju

Tako će 6. kolo biti otvoreno duelom Sloboda - Sarajeva na Tušnju (19 sati). Bit će to duel starih rivala, prvoplasiranih tuzlanskih crveno-crnih i četvrtoplasiranog kluba s Koševa. Tuzlaci su u prošlom kolu iznenadili Velež u Mostaru (0:2), a Sarajlije su teže od očekivanog pobijedile Radnik na Koševu (2:1).

Sarajevo i dalje ima probleme s registracijama igrača iz inostranstva i trenera, pa i ovaj put u ekipi neće biti Darka Lazića, Vicka Ševelja, Krste Velkoskog, Mirka Oremuš, a trener Goran Sablić tim opet neće moći voditi s klupe. Također, kartonirani su Amer Dupovac i Kerim Palić, Tino Sven Sušić je odstranjen iz ekipe, a s ekipom nije ni Matijas Fanimo (Matthias) koji je sanirao povredu i ove sedmice trenirao sa ekipom... Također, povredu je sanirao i Dal Varešanović, ali još nije spreman za nastup...

Iako je Sloboda lider bh. elite, a Sarajevo bez pola tima, kladionice favorizuju goste iz našeg glavnog grada. Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.50. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu.


Subotnji program će zaključiti duel dvije neporažene ekipe, Zrinjski - Tuzla City. Pod Bijelim brijegom će se sastati dvije ekipe koje su, uz Slobodu, najviše pokazale na startu sezone.

Zrinjski je upisao tri pobjede, uprkos teškom rasporedu. "Plemići" su prvo remizirali na Pecari sa Širokim Brijegom, a potom su redom pobijeđivali Sarajevo, Željezničar i Borac.S druge strane, Tuzla City konačno izgleda kao tim spreman za velike stvari.

Utakmica na Tušnju počinje u 19 sati i u direktnom prijenosu je na Moja TV, dok derbi Zrinjskog i Tuzla Cityja od 21 sat možete pratiti na Areni Sport 1 BiH.


Premijer liga BiH - 6. kolo

Subota, 21. avgust:

Sloboda – Sarajevo (19, Moja TV)

Zrinjski – Tuzla City (21, Arena Sport)

Nedjelja, 22. avgust:

Rudar – Borac (17, Arena Sport)

Radnik – Željezničar (19, Moja TV)

Široki Brijeg – Velež (21, Arena Sport)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.