SUSRET U BAŠIGOVCIMA

Incident na utakmici niželige u BiH: Navijači utrčali na teren i napali sudije, udarce dobila i Amina Džibrić

Napadnuta je sudijska trojka, a utakmica je prekinuta pred sami kraj kada su gosti poveli 0:2

Fotografija tuče. SCSPORT

E. Ćosić

23.8.2021

Na utakmici između Budućnosti iz Donje Lukavice i Rudara iz Bukinja u Bašigovcima došlo je do incidenta, a napadnute su sudije ovog susreta prvog kola Druge nogometne lige Tuzlanskog kantona – Jug.

Napadnuta je sudijska trojka, a utakmica je prekinuta pred sami kraj kada su gosti poveli 0:2, a delegat Adel Avdić iz Lukavca u svom izvještaju opisao je incident.

- Prilikom poziva MUP-a Živinice oko 60-te minute isti su došli na utakmicu u 65. minuti, jer su domaćini vršili pritisak na glavnog suca te ga fizički gurali zbog njegovih odluka. Tako se pomoćni sudac Amina Džibrić žalila na psovanje igrača (br. 13) gdje je glavni sudac dodijelio žuti karton. Pri samom završetku utakmice, u 88. minuti, gosti postižu drugi gol, gdje drugi pomoćni sudac Tupajić Muamer (Kalesija) pokazuje na pogodak, a njegovu odluku potvrđuje i glavni sudac. Nakon tog gola nastaje opšti haos gdje u teren ulaze domaći navijaci (njih 20-tak), stoji u izvještaju delegata, a potom se dodaje:

- Nakon napada na pomoćnog sudiju Tupajić Muamera (Kalesija), koji je zadobio lakse povrede u predjelu glave i grudnog kosa, konstatovane kasnije u javnoj ustanovi DZ Živinice, navijači se kreću prema glavnom sucu Karić Almiru (Srebrenik) te napadaju njega, gdje udarac nogom dobija i prvi pomoćni sudac Amina Džibrić (Lukavac).


Napadnut je i delegat Avdić, dok je sutkinja Amina Džibrić dobila još jedan udarac, zbog kojeg je morala na snimanje.

- I ako sam bio tu te pokušavao skloniti glavnog suca, nakon napada i na glavnog suca koji je otišao u pravcu svlacionice, desio se i napad na mene gdje su mi pokusali oduzeti mobilni telefon, zbog poziva MUP-a Živinice. Nakon toga došli su pripadnici PU Živinice koji su smirili situaciju. Prilikom izlaska sa kapije stadiona, smo napadnuti od NN osobe fizički, gdje je prvi asistent Amina Džibrić (Lukavac) dobila udarac (BOKS) u predjelu nosa te je ista povreda konstatovana u DZ Živinice, a dalje smo na snimanje upućeni na UKC Tuzla. Ista osoba je privedena u MUP Živinice. Mi smo pod pratnjom MUP-a izvedeni iz Živinica gdje smo se uputili za UKC – Tuzla. Domaćin je imao samo jednog redara komesara bezbjednosti, koji nije uspio spriječiti sve sam nažalost, dodaje se, prenosi "Scsport".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.