MLADE FUDBALSKE NADE

U Proleteru iz Slavinovića rade sjajan posao: Talentovani dječaci osvajaju turnir za turnirom

Generacija 2012. godište predvođena trenerom Amerom Redžićem najbolja i na međunarodnom turniru u Bijeljini

Piše: E. Ćosić

24.8.2021

Mladi fudbaleri sa trenerom Redžićem. FACEBOOK

Mladi fudbaleri FK Proleter Tuzla je u veoma jakoj konkurenciji predvođena trenerom Amerom Redžićem osvojila prvo mjesto na međunarodnom turniru "Soccer Days VIII" koje se održalo u Bijeljini 21. i 22. avgusta. 

Proleterova zlatna generacija 2012. godište je bila ubjedljivo najbolja i zasluženo su ostvarili sve pobjede. U idealnom timu turnira izabrana su i tri Proleterova igrača: Omar Prelić, Omar Bećirović i Bakir Bećirović.

Omladinci Proletera osvajaju svaki turnir na kojem se pojave, a u Bijeljini su ponovo pokazali da se dobro radi sa mališanima i da su jedna od najtalentovanijih ekipa, ne samo u kantonu nego i u državi, pa i šire.


Inače, međunarodni turnir održan je pod organizacijom kluba Soccer Kids iz Bijeljine. Na turniru je učešće uzelo ukupno 90 ekipa, a 16 u kategoriji 2012. godišta. 

Mlade nade Proletera su ranije, u junu mjesecu osvojile još dva turnira. Prvo su bili najbolji na turniru "Srđan Aleksić" koji se 13. juna igrao na stadionu Tušanj, a onda su šest dana kasnije trener Amer Redžić i njegovi fudbaleri osvojili turnir "SK Bambi 2021", koji se igrao na travnjaku stadiona Luke u Slavinovićima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.