KOŠEVO

Damir Kasum, predsjednik FK Sarajevo, za "Avaz": Uskoro završetak pregovora oko dolaska novih vlasnika

Imamo obavezu s obje strane da ne dajemo informacije dok sve ne bude gotovo

Kasum: Sve ide u najboljem redu. ARHIV

Piše: Admir Vatreš

25.8.2021

Predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum u ekskluzivnom razgovoru za "Dnevni avaz" odgovorio nam je na sva aktuelna pitanja iz bordo tabora.

Pregovori u toku

Imate li nove informacije oko povratka Vinsenta Tana (Vincent) u klub i dolaska novog investitora Ismira Mirvića?

- Imam informacije, ali ne mogu ih davati na raspolaganje dok se sve ne završi. Pregovori su u toku, sve ide u najboljem redu, ali dok se sve ne završi, ne možemo ništa zvanično reći. Nadam se da će to biti uskoro. Ne mogu vam govoriti detalje, jer zaista imamo obavezu s obje strane da ne dajemo informacije dok sve ne bude gotovo. Oni će tada napraviti svoju zvaničnu objavu koju ćemo mi dalje plasirati.

Porezni dug

Da li je tačna informacija da većinski vlasnik upravljačkih prava Ngujen Nam (Nguyen) uvjetuje izlazak iz kluba, odnosno da traži novac od transfera Vladana Kovačevića?

- Kao što sam rekao, ne mogu komentirati detalje oko pregovora. Ne mogu vam reći ni da to jest tako, ni da nije, jer smo se obavezali nešto po tom pitanju. U svakom slučaju, bit će te informirani čim bude završeno.

Kada se može očekivati izmirenje obaveza ili reprogram duga prema Poreznoj upravi FBiH, što je prvi preduvjet za registraciju igrača iz inozemstva i trenera Sablića?

- Odmah nakon završetka ovog procesa, bukvalno u roku dan-dva nakon što se potpiše preuzimanje kluba – dodao je Kasum.

Novi šef Akademije

Je li istina da će Dženan Uščuplić naslijediti Matea Ćiofija (Matteo Cioffi) na mjestu šefa Akademije?

- Ne bih da vam otkrivam previše informacija. U suštini, dogovor je takav da se šef Akademije ne imenuje dok ne dođu novi investitori, a novi investitori će odlučiti ko će to biti. Mogu vam reći da trenutno imamo tim koji privremeno vodi Akademiju dok investitori ne odrede ko će voditi dalje. Sve stoji na tome dok se zvanično ne potpiše, da se čitav proces završi i nakon završetka procesa odmah se kreće u realizaciju ostalih stvari, to su izmirenje obaveza prema Poreznoj upravi FBiH, a onda će se isto tako riješiti pitanje šefa Akademije i eventualno još neka pojačanja prvog tima – rekao je Kasum i naglasio da je sve što je rekao njegov lični, a ne zvanični stav kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.