FK SARAJEVO

Sablić: Priča se da zaustavljam neke transfere, ali to nije moj posao

- Pozitivni signali stižu u vezi tog problema i uskoro bi sve moglo biti gotovo oko moje registracije, istakao je trener Sarajeva Goran Sablić

U FK Sarajevo održali su konferenciju za medije. Goran Šumar

M. K.

26.8.2021

U FK Sarajevo održali su press konferenciju uoči utakmice 7. kola Premijer lige u kojoj će Bordo tim ugostiti na Koševu ekipu Širokog Brijega.

Utakmica je na programu sutra od 20 sati.

Na konferenciji za medije prisustovali su trener Goran Sablić, te fudbaler FK Sarajevo Rijad Kobiljar.

- Naša želja je da odigramo što kvalitetnije u derbiju i uzmemo tri boda. Ne možemo računati na Đokanovića i Šabanovića, a dobra vijest je da nam se vraća Dupovac, rekao je Sablić u uvodu press konferencije, te se prisjetio perioda dok je bio u Širokom:

- Imao sam lijep period u Širokom, ali to ne mijenja ništa što se tiče same utakmice. Od igrača i sebe je da se fokusiramo s ovim što imamo. Široki je promijenio ekipu. Teško primaju golove, očekujem i sutra dobar otpor, dodao je Sablić.

Kobiljar očekuje tešku utakmicu.

- Pripremili smo se dobro. Imamo tri pobjede u nizu, očekujemo i sutra dobar rezultat, kaže igrač Sarajeva.

Sablić ponovo neće moći sjediti na klupi Sarajeva jer još nije registrovan.

- Pozitivni signali stižu u vezi tog problema i uskoro bi sve moglo biti gotovo, istakao je trener Sarajeva.

Potom je govorio o problemima u ekipi Sarajeva.

- Priča se da zaustavljam neke transfere, ali to nije moj posao. Na njima je da donesu odluku, samim igračima. Ljudi u klubu se trude da se situacija riješi što prije. Oremuš je karakterno igrač kojeg bi svaki trener poželio. Fanimo je povrijeđen, to je jedina istina. Njemu je isto istekla radna dozvola, da nije tako konkurisao bi za sutrašnju utakmicu, objasnio je Sablić. 

O mogućim novim pojačanjima Sablić je rekao: 

- Nemam potrebu da dovedem igrača samo da bismo doveli nekoga. Dakle, tražimo igrače koji mogu biti pojačanje i participirati na utakmicama. Imamo i nekolicinu dobrih potencijala, rekao je šef struke FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.