PREMIJER LIGA BIH

Derbi u Mostaru: Velež i Sarajevo otvaraju 8. kolo

Kladionice favorizuju "Rođene"

S prethodnog duela Veleža i Sarajeva. ARHIV

Piše: A. V.

10.9.2021

Na otvaraju 8. kola m:tel Premijer lige BiH večeras (20.00) će se u Mostaru sastati stari rivali Velež i Sarajevo.

Bit će to njihov 131. međusobni duel. Na prethodnih 130 Sarajevo je ostvarilo 49 pobjeda, Velež je slavio 44 puta, dok je 37 mečeva završeno neriješenim rezultatom.

U njihovom posljednjem međusobnom duelu u Mostaru, Velež je slavio s 1:0.

Velež u večerašnji meč ulazi kao peti na tabeli s 10 bodova, dok je Sarajevo treće s 13, al i utakmicom više.

- Dobro smo se odmorili, drugi dio sedmice smo iskoristili za dobar rad, stomačni virus nas je pokosio. Dva dana Radovca nismo imali u pogonu, dan Brandaa, Peco ima problema sa zadnjom ložom, Pršeš upalu tetive, Radović je također propustio tri-četiri treninga... Cijelu pauzu nismo imali kompletnu ekipu, vidjet ćemo do petka ko će biti spreman, za ovu utakmicu nam trebaju samo takvi. Sarajevo je Sarajevo ko god da igra bez obzira na probleme sa registracijom stranaca. Na tabeli su ispred nas, a u gostima su ostvarili tri pobjede. Rekao sam davno, u svaku utakmicu ulazimo sa namjerom da pobijedimo, vidjet ćemo da li ćemo uspjeti u tome - rekao je trener Veleža Feđa Dudić u najavi utakmice.

S druge strane, Sarajevo će biti jače za novo pojačanje Rifeta Kapića, kao i Mirka Oremuša i Krstu Velkoskog, koji su konačno stekli pravo nastupa.

Darko Lazić i Vicko Ševelj i dalje nisu dobili radne dozvole, a trener bordo tima Goran Sablić neće moći računati ni na suspendiranog Numana Kurdića, te Matijasa Fanima (Matthias Fanimo), koji je, navodno, zaražen koronavirusom.

Uloga favorita u večerašnjem meču prema Mozzart Betu pripada Veležu. Kvota na pobjedu domaćina iznosi 2.10, dok je koeficijent na pobjedu gostiju 3.60.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.