ZRINJSKI

Jakirović: Jukić će nam biti od koristi

Očekuje nas teška utakmica, rekao je šef stručnog štaba Zrinjskog

Sergej Jakirović. Arhiva

Piše: G. Šumar

10.9.2021

Zrinjski u osmom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje na trebinjski Policama.


Leotar je ekipa sa karakterom

- Očekuje nas teška utakmica, rekao je šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović i dodao:

- Analizirali smo ih i iz utakmice u utakmicu, izgledaju sve bolje, posebno kod kuće. Ekipa su sa karakterom. Zateklo ih je igranje u Premijer ligi, zato su možda tako izgledali na početku. Imamo loše iskustvo iz Posušja. Pobjeda ne može doći sama od sebe... Imamo sedam utakmica u 21 dan. Moramo ići na tri boda. Naravno, pita se i domaćin, ali ako mi budemo fokusirani vjerujem da možemo doći do pobjede u ovoj utakmici. Zanima me u kakvom stanju je teren. To ćemo znati na licu mjesta. 

Ima i plan B. 

- Tičinović osjeća neke probleme u mišiću. Bit ćemo oprezni, nećemo ništa forsirati. Ima nas dovoljno, rekao je trener "Plemića".

Ivan Bašić, Igor Savić i Anes Mašić bili na okupljanju mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i odigrali nekoliko mečeva.

- Remeti to... Znam kada se ode sa reprezentacijom da je to malo opuštenije, jer nema se šta posebno raditi sa igračima. Igraju se dvije utakmice u četiri dana. Eventualno neke taktičke finese selektora i analiza protivnika. Pričao sam s njima, a i opet ću. Svaki igrač je važan. Još vagam da li će igrati od početka ili ući s klupe, rekao je Jakirović i istakao da je cilj Zrinjskog biti među prve tri ekipe na kraju sezone.

- Ništa neće biti riješeno u prvom dijelu sezone. Naravno, trebamo držati priključak tamo gdje želimo biti, a to je među prva tri.


Neću ići na stadion Rođeni

Trener Mostaraca neće večeras biti na stadionu Rođeni na utakmici Velež – Sarajevo.

- Neću ići uživo gledati utakmicu. Bit ću u Trebinju. Pogledat ću na TV-u. Već smo mi to sve skautirali, otkriva Jakirović.

I za kraj osvrnuo se na novo pojačanje Ivanu Jukiću koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

- Ivana jako dobro znamo iz Sarajeva i Splita. Imao je jako dobru sezonu u Koroni... Procijenili smo da nam u rotaciji treba takav igrač. On je u dobrom stanju. Bit će nam od koristi. Sličan je igrač Juranoviću, a znamo kakav je Jura, zaključio je Jakirović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.