PREMIJER LIGA BIH

Dudić i Oruč složni: Remi najrealniji rezultat derbija

Reakcije dva stručna štaba nakon 131. okršaja ova dva rivala

Dudić i Oruč. AVAZ

Piše: E. Ćosić

10.9.2021

Fudbaleri Veleža i Sarajeva su u jednoj zanimljivoj utakmici i u sjajnoj atmosferi na stadionu "Rođeni" odigrali neriješeno, bilo je 1:1. 

Svoje viđenje utakmice u Vrapčićima dali su šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić, te član stručnog štaba Sarajeva Abdulah Oruč. Bili su složni, obje ekipe su zadovoljne osvojenim bodom.

- Kad igraš protiv Sarajeva, uvijek možeš biti zadovoljan kad ne izgubiš, ali imali smo više od igre – posebno u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme je proteklo u nervozi s obje strane, Sarajevo je bilo povučeno i tražilo priliku iz kontre. Nismo uspjeli ništa napraviti i dobro su stajali. Jedino je Zajmović imao šansu pred kraj prvog dijela, rekao je Dudić, te dodao kako nije bio zadovoljan reakcijom tima kod primljenog gola:

- Odlično smo počeli u drugom dijelu, ali protivnik nam se vrati u igru kad je uzdrman i dočekao šansu iz kontre. Nismo otklonili na vrijeme opasnost nakon što se lopta odbila od stativu.. Imamo seriju utakmica i idemo dalje, poručio je Dudić.

Abdulah Oruč je rekao kako je neriješen rezultat bio najrealniji ishod ove utakmice.

- Zadovoljni smo bodom i drago mi je da su dva velika kluba odigrala veliki derbi. Očekivali smo kvalitetnu utakmicu i dobili smo je, a najrealniji je neriješen rezultat. Čestitam Veležu na korektnoj utakmici, kazao je Oruč.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.