TRENER RADNIKA

Jagodić: Ne osuđujem našeg golmana, ovo je bio meč preiskusne i neiskusne ekipe

Strateg premijerligaša iz Bijeljine nije mogao biti zadovoljan partijom svojih izabranika

Jagodić: Koštaju nas katastrofalne greške. ARHIV

Piše: E. Ćosić

11.9.2021

Fudbaleri Radnika nastavili su sa lošim rezultatima u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Bijeljinci su večeras na svom terenu poraženi od Tuzla Cityja sa 3:1. 

Imali su izabranici Vlade Jagodića igrača više od 34. minute kada je isljučenje poslije drugog žutog kartona zaradio Elvis Mehanović, ali nisu to uspjeli iskoristiti. U početku su pritisnuli goste, ali do gola nisu uspjeli. Na kraju su primili dva pogotka, a Vlado Jagodić nije mogao biti sretan.

- Ovo je utakmica preiskusne ekipe, kojoj su falila i 3-4 igrača, protiv neiskusne. Jedino na onaj način kako smo igrali u prvom dijelu mogli smo doći do rezultata, a znao sam da ćemo imati problem ako im ostavimo prostor. Lako smo prosuli vodstvo, a nismo imali snage i kvaliteta da s igračem manje mi vodimo igru. Posjed je tada osnovna stvar, posebno u formaciji koju mi igramo. Na poluvremenu su igrači ipak odgovorili na ono što sam tražio. Pritisli smo ih na startu, ali lopta nije htjela u gol, rekao je Jagodić koji je nakon meča ponudio zaista opširnu analizu.

Naravno, nije želio osuđivati mlade igrače, konkretno Aljkanovića, kojem je sada sigurno potrebna samo podrška, a ranije je ove sezone pokazao da može postati kvalitetan čuvar mreže.

- Neću osuđivati nikoga, ovo je mlada ekipa i najlakše bi to bilo uraditi, ali neću. Ovo su mladi igrači i oni moraju proći krizne periode. Oni se prvi put susreću s Premijer ligom, sad smo imali pauzu i mislio sam da smo napravili ono što je trebalo, ali imali smo nezgodnog protivnika. Nisu nam dali iz izrađenih situacija golove nego ih nekih prekida. Žao mi je zbog publike koja je tu u sve većem broju. 

Za ovu ekipu je bitno da shvati da moraju iz treninga u trening i iz meča u meč uče. Nisam očekivao da ćemo izgubiti jer smo dobro djelovali, ali ovako primljeni golovi djeluju na ekipu. Ja njih rasterećujem stalno, ali te katastrofalne greške nas koštaju sve, zaključio je Jagodić prenosi "Scsport".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.