ŽELJEZNIČAR

"The Maniacs": Centralna proslava stotog rođendana 19. septembra

Mediji su nas preduhitrili i već najavili spektakl na Željin rođendan, otkrivši neke od pojedinosti do kojih su došli

Navijačka grupa je poduzela mjere kako bi sve prošlo u najboljem redu. Arhiva

Piše: G. Š.

13.9.2021

Najvatreniji navijači Željezničara - popularni "Manijaci", povodom proslave stogodišnjice kluba s Grbavice oglasili su saopćenjem, koje prenosimo u cijelosti.


Sto godina Gospodina

- Povodom stogodišnjice Fudbalskog kluba Željezničar, navijačka grupa "The Maniacs" je do sada upriličila par aktivnosti, a sa tom praksom će i nastaviti, te se glavna proslava sprema za 19. septembar.

Do sada je urađena koreografija na startu sezone sa motivom koji se proteže kroz ovu godinu, krilaticom – 100 godina Gospodina! Urađeni su brojni artikli grupe sa motivom Željine stogodišnjice, grafiti itd.

Mediji su nas preduhitrili i već najavili spektakl na Željin rođendan, otkrivši neke od pojedinosti do kojih su došli.

Grupa je predanim radom i uz pomoć njenih članova skupila velika finansijska sredstva da bi proslava ispala onako kako dolikuje stotom rođendanu kluba kojeg simpatiše ogroman broj ljudi kako u Bosni, tako i šire, pa čak i na drugim kontinentima.

Grupa je poduzela mjere kako bi sve prošlo u najboljem redu jer naš klub, naš grad i naša država zaslužuju takav spektakl. Na području nekoliko gradskih opština biće upriličen sinhronizovani vatromet.

Planiranje i sama realizacija projekta nisu bili jednostavni i nailazilo se na dosta peripetija. Zbog mnogo uloženog truda, pa i novca za izvedbu zamišljenog, stvari se nisu smjele prepuštati rizicima i opstrukcijama koje su se počele javljati. Stoga su u projekat uključene i neke od službi koje su pod ingerencijom Kantona Sarajevo, prije svega radi sigurnosti građana i njihove imovine, kao i njihovog razumijevanja za ono što će se dešavati na taj dan.


Sretan rođendan

Ovo je naš svojevrstan poklon klubu, njegovim navijačima i svim građanima koji su svjesni značenja ovakvog jubileja nekog kolektiva u ovoj državi.

Sami perfomans s vatrometima će biti upriličen 19.09. (nedjelja) u 21:00 h, pa ćemo ovu priliku ujedno iskoristiti da pozovemo sve ljubitelje plave boje da izađu na ulice i da proslavimo.

Obzirom da je utakmica s Veležom utakmica na kojoj će se obilježiti rođendan, a za svečanost se oblači svečano, na nama je da ispoštujemo navedeno. SRETAN ROĐENDAN GOSPODINE, piše u objavi "Manijaka".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.