PREGUST RASPORED

Feđa Dudić: Znamo vrlo dobro kako je igrati utakmice svako tri dana

- Jednostavno se pripremaš za novu utakmicu jer svako tri dana ide nova i niko te ne pita šta je bilo prije tri dana, kaže trener Veleža

Dudića brine gust raspored. Jabukatv

M. K.

14.9.2021

Zrinjski i Velež sutra će odigrati zaostalu utakmicu 2. kola Premijer lige BiH u Mostaru.

Trener Veleža Feđa Dudić, na današnjoj press konferenciji iznio je svoja očekivanja pred ovaj duel.

- Pripreme idu kao i za svaku drugu utakmicu s obzirom na to da je teško što ćemo i mi i oni u 21 dan imati po sedam utakmica za razliku od drugih klubova koji će imati jednu manje i onda nemaš puno vremena nakon utakmice ni radovati se ni tugovati. Jednostavno se pripremaš za novu utakmicu jer svako tri dana ide nova i niko te ne pita šta je bilo prije tri dana i mi smo to najbolje osjetili na svojoj koži kada smo paralelno igrali prvenstvene i evropske utakmice. Tu smo vidjeli kako to ide brzo od euforije do neke negativne atmosfere, ali sve je to za nas i moramo se znati nositi s tim, rekao je Dudić.

Trener Veleža smatra da će ovo biti sudar dva tima koja žele igrati fudbal.

- Očekujem dobru utakmicu ukoliko bude dopuštalo vrijeme jer se za sutra očekuje malo sparno vrijeme. Kada sam saznao za termin utakmice mislio sam da će malo temperatura popustiti, ali vidite da je i dalje temperatura preko 30 stepeni. Sigurno to može umanjiti malo kvalitetu utakmice, ali sve drugo akter i forma obje ekipe nam obećaju da neće izostati kvaliteta. Što se tiče nas svi igrači su spremni osim Harisa Ovčine i moramo vidjeti što će biti s njim. Jučer je na treningu doživio malu distorziju zgloba i pokušat ćemo sve da ga osposobimo za sutra, smatra Feđa Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.