PREMIJER LIGA BIH

Dženan Zajmović za "Avaz" uoči mostarskog derbija: Odlučit će raspoloženje

Napadač Veleža najavio duel sa Zrinjskim

Zajmović: Sad smo opet oni pravi. FK VELEŽ MOSTAR

Piše: A. Vatreš

15.9.2021

Dženan Zajmović proteklog ljeta stigao je u Velež iz rumunskog Poli lasija i pokazao se kao pravo pojačanje.

- Odmorili smo se od prošle utakmice sa Sarajevom... U ponedjeljak smo imali analizu Zrinjskog. Itekako smo upućeni u njihove kvalitete. Mislim da smo tu negdje što se tiče kvaliteta ekipa, te da će raspoloženje ekipe u srijedu najviše odlučiti što se tiče pobjednika – rekao je Zajmović za "Avaz".

"Rođeni" su podigli formu poslije lošijih rezultata u prvenstvu, koji su došli kao posljedica iscrpljujućeg nastupa u Evropi.

- Morali smo, što je i za očekivati za ovakav klub. Malo smo slabije počeli u prvenstvu, možda i zbog Evrope, ali sad smo opet oni pravi i nadam se da ćemo nastaviti ovim putem – istakao je Zajmović.

Velež ima paklen raspored u narednom periodu, ali on nije mnogo zabrinut.

- Velež je i prošle godine bio bolji kada je igrao protiv boljih ekipa. Nadam se da će i ove godine biti isto – poručio je napadač mostarskog kluba. 

Kako je rekao, zadovoljan je svojom igrom i minutažom, bez obzira na česte rotacije u ekipi.

- Imamo i ove godine pravilo za U21 igrače da moraju dvojica početi, tako da i to dosta utječe na to mijenjanje. Mogu biti zadovoljan i jedva čekam derbi. Igrao sam dosta derbija, ali mostarski još nisam, tako da se radujem tome – dodao je Zajmović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.