VELIKI VATROMET I BAKLJADA

Pogledajte još jednom spektakl koji su "Manijaci" priredili povodom 100. rođendana voljenog kluba

Fotografija iz glavnog BiH proglašena fotografijom dana od strane uglednog engleskog lista "The Guardian"

E. Ćosić

Navijači Željezničara, popularni "Manijaci" spektakularno su proslavili 100. rođendan svog voljenog kluba. Najvatrenije pristalice tima sa Grbavice su se danima pripremali za 19. septembar, dan kada je Željezničar zvanično osnovan.

I dan ranije "Manijaci" su priredili sjajnu atmosferu na utakmici protiv Veleža (0:0), a sve je nastavljeno na Željezničkoj stanici gdje je upriličen odličan performans. To je izgledalo sjajno, pruga je bila obasjata u znak "Plave lokomotive", a sve je to bila uvertira za ono što su napravili sinoć.

Navijači Željezničara su "zapalili" i obasjali glavni grad naše zemlje, a spektakularnim vatrometom koji je počeo u 21 sat proslavili stoljeće postojanja njihovog voljenog kluba, koji je, kao rijetko koji tim na svijetu, preživio sito i rešeto.

Vjerna Željina armija navijača je oduševila bh. javnost zaista sjajnim vatrometom koji je bio priređen u tri sarajevske općine: Novo Sarajevo, Stari Grad i Centar.

Koliko je sve spektakularno bilo u Sarajevu sinoć dovoljno govori i činjenica da je ugledni engleski list "The Guardian" fotografiju vatrometa iz glavnog grada BiH proglasio fotografijom dana.

Na Youtube kanalu navijačke grupe "Manijaci" objavljen je video na kojem je obuhvaćena atmosfera s utakmice protiv Veleža, performans sa Željezničke stanice, a onda i spektakularan vatromet nakon kojeg su navijači Željezničara družili na Grbavici. 

Više o temi FK Željezničar

NA VRH

Podijeli članak na