PREMIJER LIGA BIH

Hasanbegović: Redovno sve isplaćujemo, a to je prvi korak ka stabilizaciji

Predsjednik Željezničara o stanju u klubu

Hasanbegović se prvi obratio novinarima. AVAZ

Piše: A. V.

21.9.2021

Danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana pres-konferencija FK Željezničar povodom gradskog derbija sa Sarajevom, a medijima se prvi obratio predsjednik kluba Nazif Hasanbegović.

Hasanbegović je prvo iskoristio priliku da još jednom čestita rođendan klubu i zahvalio se navijačima na svemu što su uradili.

Također je poručio da Željezničar nastavlja sa svojim aktivnostima.

- Naša lokomotiva nikada nije stala. Plava lokomotiva ide dalje. Proširen je Upravni odbor, Plavi voz ide dalje. Ovo je godina stabilizacije, preispitavanja kako je najbolje nastaviti. Trudimo se na svim poljima da pokažemo kako je naša lokomotiva sređena. Ne smijemo zaboraviti koliko smo strijepili na startu prvenstva. Naš klub trenutno ima ljude koji su spremni da pomognu ovom klubu - rekao je Hasanbegović i naglasio kako su sponzori najbitniji.

Govorio je i o rezultatima kluba.

- Mi se moramo boriti. Imamo svoju čast. Ne smijemo nikada više dozvoliti pitanje da li ćemo kasniti sa pripremama, početi. Mi redovno sve isplaćujemo, uključujući igrače, to je prvi korak prema stabilizaciji - istakao je Hasanbegović.

Potom se dotakao potencijalnih investitora.

- Mi pravimo četverogodišnju strategiju. Strpljenje je nešto što trebamo imati. Imamo kvalitetne ljude oko kluba, tako kad investitor donese svoju odluku, najvažnije je osigurati vrijednost našeg imena. 100 godina je iza nas i ne smijemo gubiti na vrijednosti. Pokušat ćemo sve ubrzati.

Istakao je kako klub nema novih tužbi.

- Svjesni smo da postoji dosta obaveza iz ranijeg perioda. Postoje opasnosti koje nas vrebaju. Željezničar je imao svoje dobavljače među prijateljima i nismo nikada negirali ništa. Nailazimo na razumjevanje onih prema kojim imamo obaveze. Nemamo novih tužbi, sve pokušavamo dogovorom riješiti.

Poručio je kako je prioritet kluba da ima što više igrača iz omladinske škole.

- Oni su naša budućnost i ono o čemu razmišljamo. Žao mi je što o tim momcima govorimo da su roba koju moramo prodavati to je ružno. Mi isplaućejmo dugovanja prema svim igračima. Moj primarni cilj je da uspostavim organizaciju, stručni štan ima našu podršku - naglasio je predsjednik FK Željezničar.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.