TRENER FK SARAJEVO

Sablić najavio derbi: Kada igramo kući uvijek smo favoriti

Sutra njegov tim igra 124. međusobni duel sa Željezničarom

Sablić i Ahmetović se obratili medijima. G. Šumar

G. Šumar

21.9.2021

Fudbaleri Sarajeva će u okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati gradskog rivala Željezničara. Uoči 124. vječitog derbija i prvog ove sezone medijima su se obratili trener FK Sarajevo Goran Sablić i prvotimac Mersudin Ahmetović.

Bordo tim utakmicu dočekuje nakon šokantnog poraza u prošlom golu, kada ih je na Koševu sa 1:0 savladao Leotar koji do tada nikada nije postigao gol na gostovanju kod Sarajeva.

- Sutra je jedna posebna utakmica. Što se tiče pripreme i stanja ekipe, svi igrači su spremni, motivisani su i u dobrom raspoloženju. Spremno čekamo sutrašnji susret. Nakon utakmice s Leotarom smo pričali i sam sam rekao šta sam imao. Nije nam bila ugodna situacija, posebno kad uzmete otvaranje ove sezone i naš uspjeh kada je u pitanju domaći teren - rekao je Sablić, a onda se okrenuo najavi 124. duela Sarajeva i Željezničara:

- Svaka utakmica je nova prilika i svaka nosi tri boda. Znamo da jeste derbi i da je svaki derbi poseban, ali s druge strane, priprema se ne razlikuje i svakoj utakmici pristupamo na isti način. Poštujemo Željezničar kao i sve ostale ekipe, a ono što je za nas najbitnije, moramo pokazati više odlučnosti i vjere u sebe i da stvari s treninga prebacimo na teren.

Koliko puta smo čuli da u derbiju stanje na tabeli i forma nisu presudni, a znamo da će motiv s jedne i druge strane biti ogroman i da je utakmica stvar prestiža u čitavoj državi. Ono što uvijek nastojim je da se fokusiram na svoju ekipu, mislim da imamo kvalitet jer smo kompletni i kad oni uhvate sportsku formu, kao i ostatak i tima, onda smo konkurenti svim ekipama - govori Sablić te dodaje:

- A kad igramo kući, da ne budem prepotentan, uvijek smo favoriti. Želja će biti velika s obje strane, a ja želim da mi budemo mirni i fokusirani. Fudbal se igra glavom i kad si takav u utakmici, onda donosiš najbolje odluke, poručio je trener Sarajeva.

Utakmica Sarajeva i Željezničara igra se sa početkom od 20:30 sati, a tekstualni prijenos utakmice moći ćete pratiti na našem portalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.