PREKINUTA UTAKMICA

Direktor Borca nakon dešavanja u Vrapčićima: Zasluženo smo vodili

Navijači Veleža bili izrevoltirani suđenjem

Lukendić: Ovo nisu bili pravi navijači. SCREENSHOT

E. Ćosić

21.9.2021

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti nakon što su domaći navijači, izrevoltirani suđenjem Sabrije Topalovića, utrčali na travnjak. Sve se dogodilo nakon gola Stojana Vranješa za 0:2.

Nakon utakmice predstavnicima medija se obratio direktor banjalučkog tima Dejan Lukendić.

- Šteta što je utakmica završena na neslavan način. Mislim da nije trebalo doći do prekida, digla se neka negativna energija. Mislim da je Borac zasluženo vodio, dali smo gol na vrijeme. Velež je imao svoje šanse, nisu ih iskoristili. Mi smo dali drugi gol - kazao je Dejan Lukendić, koji je dodao da je delegat odluku donio nakon konsultovanja sa policijom.

- Koliko ja znam, u kriznoj sobi je delegat u skladu sa propozicijama i pravilima Nogometnog saveza BiH donio odluku prije svega na prijedlog policije koja nije mogla da garantuje sigurnost aktera iste. Ta odluka će biti objavljena u izvještaju delegata - kazao je direktor Borca.

Postojale su insinuacije da je iz Nogometnog saveza BiH zatraženo da se meč ne nastavi, međutim Lukendić to demantuje.

- To nije tačno, mi smo sve do maloprije čekali da se utakmica nastavi, u slučaju da je tako traženo od nas. Nisam se osjećao bezbjedno na tribinama, ispratio sam drugo poluvrijeme i onda je došlo do napada. 

Prije svega bih se zahvalio ljudima iz Veleža koji su bili korektni i pokušali su da sve organizuju na najvećem mogućem nivou. Ovo su pojedinačni ispadi pojedinih navijača. Ovo nisu bili pravi navijači Veleža, koji napadaju nas na tribini. Uredu verbalno, ali već kad krenu da nas napadaju fizički, to nisu pravi navijači. Domaćin je bio krajnje korektan, ljubazan, pokušao je ovo spriječiti i uradili su sve što je bilo u njihovoj moći - poručio je Lukendić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.