BH. FUDBAL

Senzacija Radnika, više nema neporaženih u Premijer ligi BiH

Bijeljinci savladali Zrinjski, Široki Brijeg nanio prvi poraz Tuzla Cityju

Detalj s Pecare. FK TUZLA CITY

E. Ćosić

22.9.2021

Fudbaleri Radnika napravili su pravu senzaciju savladavši Zrinjski sa 1:0 u okviru 10. kola Premijer lige BiH, dok su Širokobriježani nanijeli prvi ovosezonski poraz Tuzla Cityju (2:1).

Već u 8. minuti domaći su poveli. Nakon ubačaja Velibora Đurića glavom je odlično reagovao Bojan Batar i pogodio za veliku radost izabranika Vlade Jagodića.  Napadali su Mostarci, ali je odličan bio golman Radnika Samed Hodžić. U dva navrata je odbio pokušaje Karla Kamenara, a zaustavio je i Nemanju Bilbiju deset minuta do kraja utakmice. Na kraju velika pobjeda Bijeljinaca.

U drugoj utakmici u istom terminu Široki Brijeg je savladao Tuzla City sa 2:1, što je izabranicima Husrefa Musemića bio prvi poraz ove sezone. Već u 13. minuti dosuđen je penal za domaći tim, a siguran egzekutor najstrožije kazne bio je Bože Vukoja. Penalu je prethodilo igranje rukom Elvisa Mehanovića. Samo pet minuta kasnije novi gol Širokobriježana, a strijelac je bio Daniel Lukić.

Gol za goste u 40. minuti postigao je Nebojša Gavrić. To je bio rezultat prvog dijela, a ispostavit će se i konačan rezultat. Porazom Tuzla Cityja više nema neporaženih ekipa u našem prvenstvu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.