LJUTI U MOSTARSKOM KLUBU

Stigla reakcija i Zrinjskog: Zlonamjerno nas je spominjati u priči oko prekida meča

Neistinito, neutemeljeno, maniplatuvino i vrlo opasno je uključivati nas u tu odluku, poručili su "Plemići"

Oglasili se "Plemići". FACEBOOK

E. Ćosić

24.9.2021

Nakon alfe i omege kluba Ivana Beusa, saopćenje je objavio i Zrinjski u kojem su  se dotakli neobjektivnog izvještanja medija nakon prekida utakmice Velež - Borac. U mostarskom klubu su ljuti jer se njihovo ime spominje u priči oko prekida meča, pa su "Plemići" odlučiti da se oglase.

- Iako smo već odavno naviknuti na neobjektivnost pojedinih medija u BiH kada je HŠK Zrinjski u pitanju, isti nas ipak iznova uspijevaju šokirati manjkom profesionalizma i odgovornosti, a što uvijek za epilog ima širenja govora mržnje u komentarima na objavljene tekstove, kao i na društvenim mrežama.

Uključivati HŠK Zrinjski u priču oko prekida utakmice FK Velež – FK Borac, odnosno u odluke Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH, ne samo da je neistinito i neutemeljeno, što je valjda svima jasno, nego je usto zlonamjerno, manipulativno i vrlo opasno.

Namjernim plasiranjem u javnost lažnih i izmišljenih informacija ne samo da se dovodi u zabludu čitateljstvo, nego se nanosi i izravna šteta ugledu HŠK Zrinjski, zbog čega ćemo opet biti primorani poduzeti određene korake kako bi zaštitili naš klub - saopšteno je iz HŠK Zrinjski, navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.