PREMIJER LIGA BIH

Ivković: Fali nam realizacija

Trener Željezničara najavio meč s Leotarom

Ivković: Važna utakmica. FK ŽELJEZNIČAR

A. V.

25.9.2021

Željezničar sutra u okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Leotar, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Tomislav Ivković i prvotimac Samir Bekrić.

– Važna je utakmica jer je prva sljedeća, dolazi nam protivnik koji je osvojio maksimalan broj bodova u posljednje dvije utakmice. Gostujući trener najavljuje igru na pobjedu jer smo mi u nekoj krizi, volio bih da svaka moja ekipa bude u krizi kao što je sada Željezničar, mi stvaramo prilike, fali nam realizacija, ali igrači daju svoj maksimum, nisam imao prigovora od prvog dana. Mislim da imaju karakter i kvalitetu da pobijede ovu utakmicu, kazao je Ivković dodavši:

– Cijenim Leotar kao i svaku drugu ekipu. Najviše razmišljam o sebi i vodimo brigu o sebi, svaku ekipu respektujem, ali mi moramo biti pravi da ostvarimo pobjedu.

– Šta je bit svega? Da razvijamo igrače koji imaju kvalitetu, ne možemo gubiti vrijeme i razvijati igrače koji nemaju kvaitetu. Rekli smo da je cilj razviti igrače koji imaju kvalitetu i onda poslije toga probati napraviti što bolji rezultat, završio je Ivković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.