PREMIJER LIGA BIH

Željezničar prekinuo crni niz i došao do pobjede

Minimalac "Plavih" na svom terenu protiv Leotara

Detalj s utakmice. FK Željezničar

E. Ćosić

26.9.2021

Fudbaleri Željezničara upisali su pobjedu protiv Leotara u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 1:0. Jedini pogodak na Grbavici danas viđen je u 44. minuti kada je Nedim Mekić uz dosta sreće savladao Ristu Perišića.

Napadao je domaći tim, međutim to su uglavnom bili jalovi napadi, bez pravog riješenja u posljednjoj trećini terena. Nešto izglednije prilike imali su Bruno Zdunić i Petar Bojo, ali na semaforu je stajao onaj početni rezultat 0:0. Na drugoj strani priliku je imao Asim Zec, ali je njega u posljednji trenutak izblokirao Mustafa Mujezinović.

Onda je u samoj završnici prvog dijela, u 44. minuti Nedim Mekić natrčao na odbitak, a onda sa distance šutirao i uz dosta sreće pogodio za 1:0. Mekić je pogodio stativu, a lopta se od leđa odbila golmana Leotara Riste Perišića i završila u mreži.

U nastavku nije bilo mnogo uzbuđenja. Ističu se 60. minut kada je Sedad Subašić zaprijetio slabijom desnom nogom, a Perišić uz dosta muke zaustavio taj šut. U 72. minuti Mekić ponovo šutira sa distance, a lopta ide tih iznad prečke Leotarovog gola. Pet minuta kasnije gostujući golman odlično brani pokušaj Boje. 

Na kraju pobjeda "Plavih" od 1:0 koji su tako prekinuli niz od pet uzastopnih mečeva bez trijumfa. Trener Željezničara Tomislav Ivković će imati problema u narednom kolu kada njegov tim gostuje Borcu, pošto su zbog kartona suspendovani Vedran Vrhovac, Luka Juričić i Omar Beća. Željezničar u srijedu očekuje i meč Kupa protiv Rudar Han Bile.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ranije danas, u okviru 11. kola bodove su podijelili Posušje i Široki Brijeg. Bilo je 2:2, iako su Posušaci imali dva gola prednosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.