PREMIJER LIGA BIH

Ivanković zadovoljan bodom, Balajić žali zbog ispuštene prednosti

Posušje i Široki Brijeg odigrali 2:2

Ivanković i Balajić. FENA

A. V./ Fena

26.9.2021

U 11. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac bodove su podijelili HŠK Posušje i NK Široki Brijeg odigravši rezultatom 2:2, a trener gostiju Jure Ivanković istakao je da je utakmica mogla otići u potpunu katastrofu za njegovu ekipu te da je zadovoljan osvojenim bodom.

- Mislim da smo prvo poluvrijeme bili dosta dobri i kontrolirali tok utakmice, ali u tom trenutku nam je nedostajao taj jedan pogodak da sve ide u smjeru u kojem smo željeli. Posušje je bilo opasno u nekoliko navrata u tom prvom poluvremenu nakon naših grešaka. U drugom poluvremenu je to bilo sasvim drugačije na terenu, kroz visoki pritisak su stvorili haos u kojem su se bolje snašli i postigli dva pogotka. U tom trenutku utakmica je mogla otići u potpunu katastrofu za nas, ali smo se pribrali, izmjenama donijeli energiju. To nam je dalo snagu da se približimo njihovom golu i budemo opasni. Iz jedanaesterca smo se vratili u igru, zatim postigli pogodak za izjednačenje i moramo biti zadovoljni – kazao je Jure Ivanković.

Šef stručnog štaba Posušja Stipe Balajić nije bio zadovoljan bodom nakon vodstva kojeg je imala njegova ekipa.

- U prvom poluvremenu se nismo snašli i nismo se mogli prilagoditi njihovoj igri u rombu. Pravili su nam probleme u veznom redu i nismo znali ko koga treba preuzeti te su kratkim dodavanjima stvarali dosta problema našoj zadnjoj liniji. Drugo poluvrijeme smo promijenili raspored, digli smo se visoko, pritisnuli i postigli dva gola te mogli doći i do trećeg pogotka. Kontrolirali smo utakmicu i trebalo je to privesti kraju, a onda je taj jedanaesterac okrenuo utakmicu – naglasio je trener Posušja i dodao da je u njihovoj ekipi i u redovima Širokog Brijega nedostajalo nekoliko igrača.

 Posušje je ovim remijem došlo do osmog ovosezonskog boda, a u narednom kolu ugostit će ekipu Veleža. Široki Brijeg s 13 bodova zadržao je petu poziciju pred gostovanje Zrinjskom u Mostaru.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.