TRENER FK SARAJEVO

Sablić zadovoljan remijem: Nedostaje nam fizike, protiv ovakve ekipe ovo nije loš rezultat

Njegovi izabranici se poraza spasili u 91. minuti

Sablić: Nakon 60 minuta bilo je šest - sedam igrača za mijenjanje. ARHIV

E. Ćosić

3.10.2021

Fudbaleri Sarajeva spasili su se poraza u samom finišu meča protiv Tuzla Cityja u okviru 12. kola Premijer lige BiH. Kada se činilo da će Tuzlaci slaviti na Tušnju golom Sulejmana Krpića iz 5. minute, Anel Hebibović je sjajno pogodio u 90. minuti za bod svog tima.

Nakon utakmice svoje viđenje susreta dao je trener Sarajeva Goran Sablić:

- Tuzla City je jako dobro otvorio utakmicu, bilo je to ono čega smo se pribojavali, nismo uspjeli izdržati pritisak u prvih 15 minuta. Nakon toga u prvom poluvremenu mi smo kontrolirali tok utakmice. Nije bilo izrazitih šansi, međutim falilo nam je malo više energije u napadu, da poentiramo iz tih situacija. 

U drugom poluvremenu rasla je nervoza u našim redovima jer smo htjeli postići taj pogodak. Dosta smo se otvarali, nije bila nešto uredna igra i stvarali smo tako dosta prostora i domaćinu. Ali na kraju smo ipak zabili gol i osvojili bod, rekao je Sablić, a onda se osvrnuo na izostanke Darka Bodula i Branka Lazića:

- Ove sedmice smo imali dosta problema u pripremi utakmice. Dosta igrača je virozno, ima problema. Na put nismo ni vodili Bodula, Lazić je danas otpao… Među pojedincima koji su bili na klupi i koji su igrali bilo je onih koji se isto nisu najbolje osjećali. Vidjelo se da nam nedostaje fizike, jer nakon 60. minute bilo je šest-sedam igrača koje se moglo mijenjati. 

Na ovakvom gostovanju, protiv ekipe iz vrha, neriješen ishod nije loš rezultat mada je igra mogla biti tečnija i bolja. Ali, nešto se pitalo i protivnika. Uzeli smo bod i to je najvažnije - konstatovao je Sablić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.