TOMISLAV IVKOVIĆ

Trener Želje nakon utakmice s Borcem: "Svaka čast Dodiku što je došao da navija za Borac, to je fantastično!"

Susret 12. kola Premijer lige BiH završen rezultatom 1:1

Milorad Dodik i Vico Zeljković na tribinama stadiona u Banjoj Luci. MONDO / VEDRAN ŠEVČUK

E. Ćosić

4.10.2021

Borac i Željezničar su odigrali neriješeno u okviru 12. kola Premijer lige BiH (1:1). Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci pred oko 7.000 gledatelja gosti su poveli u 33. minuti golom Petra Boje, međutim Stojan Vranješ je u finišu prvog dijela postigao gol za izjednačenje i, ispostavit će se, konačni rezultat. 

Trener Plavih sa Grbavice Tomislav Ivković prokomentarisao je ambijent u kojoj se igrala utakmica, pohvalio je i suđenje, kako na ovoj, tako i na svim utakmicama Premijer lige BiH, a pohvala je stigla čak i na račun Milorada Dodika koji je sa tribina pratio ovaj susret. 


Tomislav Ivković. MONDO / VEDRAN ŠEVČUK

- Ambijent je bio fantastičan, bilo je puno publike, bilo mi je zaista drago kad vidim sportskog čovjeka, bez obzira što je iz politike, gospodina Milorada Dodika da dođe na utakmicu i navija za svoj klub. Za mene je to fantastično i uživao sam u tome, i svi ostali koji su ga pratili.

Vidim da je na tribinama bio i predsjednik Saveza (Vico Zeljković, op.a.), svaka im čast i jednom i drugom i to je dokaz kolika je važnost ove utakmice, koliko cijene igrače i sve one koji su bili na današnjoj utakmici - poručio je Ivković, a onda se dotakao i suđenja:

- Mislim da su se sudije uklopile u utakmicu koja je bila zaista fantastična. To što mi reagujemo na neku odluku, to je puno emocija, puno svega... Nemam nikakve zamjerke, a moram da pohvalim suđenje u cijeloj ligi od početka. Možda sa nekim previdima, ali nenamjernima jer ja uvijek tako razmišljam - rekao je trener Željezničara, prenosi "Mondo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.