SLAVE VAŽAN JUBILEJ

U bordo klubu sve spremno za proslavu 75. rođendana

Na susretu protiv Posušja prvotimci će izaći u posebnim majicama, stoji na stranici bordo tima

M. K.

Sarajevo će sutra ugostiti Posušje

Foto: Facebook


Fudbalski klub Sarajevo uskoro će proslaviti 75. rođendan.

Na zvaničnoj stranici kluba poručili su kako je slavljenička atmosfera već tu kao i to da je Uprava kluba poduzela je sve da se u narednim danima članovi i članice "bordo porodice" osjećaju kao pravi slavljenici i slavljenice.

"FK Sarajevo nije samo priča o fudbalu duga 75 godina. To je i priča o ponosu, tradiciji, ljubavi i zajedništvu! Zbog toga ćemo u narednim danima pokazati da mislimo na našu kompletnu zajednicu, na naš grad i nadamo se da ćemo obradovati mnoge!", ističu iz menadžmenta Kluba.

Na susretu protiv Posušja prvotimci će izaći u posebnim majicama, stoji na stranici bordo tima.

"Na sutrašnju utakmicu protiv FK Posušje, prvi tim će izaći u duksericama udruženja "Srce za djecu" i zajedno sa Mladicama, djecom koja su pobijedila najtežu životnu bitku.

U čast 75 godina najvećeg bh. Kluba u narednim danima predstavit će se 75 poruka ljubavi iskazanih "Sarajevu". Među tim porukama su svi, od Kanade do Australije kojima je Klub u srcu.

Za naše navijače bit će organizovane nagradne igre sa našim partnerima, druženje sa legendama, uskoro će biti poznat dobitnik nagrade Keli. U sarajevskoj Hastahani bit će organizovan poseban događaj za navijače gdje će se nakon cjelodnevnog druženja sa familijama i djecom naveče organizovano na otvorenom gledati utakmica protiv HŠK Zrinjski", obavijestili su iz kluba.

Konačno, 24. oktobra, na svoj 75. rođendan, FK Sarajevo će zvanično obilježiti mjesto gdje je počela historija, nakon što se na mjestima njihovog vječnog prebivališta oda počast velikanima Kluba. Na sarajevskom FIS-u će biti postavljena Memorijalna ploča kako bi se posebno označilo mjesto gdje je formalno i nastao Fudbalski klub Sarajevo.

Sve će zaokružiti gala veče 25. oktobra u sarajevskoj Vijećnici.

NA VRH

Podijeli članak na