PREMIJER LIGA BIH

Dan domaćina i pobjede Sarajeva i Širokog Brijega

Bordo tim u okviru 13. kola savladao Posušje, Široki bolji od Rudara

Bordo tim upisao novu pobjedu. FK SARAJEVO

E. Ćosić

17.10.2021

Nedjeljni program u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pripao je domaćinima. Sarajevo je na Koševu savladalo Posušje (1:0), dok je Široki Brijeg na svojoj Pecari bio bolji od Rudara iz Prijedora (2:1).

Bordo tim je poveo nakon pogotka Rifeta Kapića kojeg je odlično proigrao Rijad Kobiljar. Zatim su Kobiljar i Mersudin Ahmetović bili oči u oči sa Borisom Baćakom, ali je odlično intervenisao golman gostiju. Dario Blagojević je u 29. minuti imao najbolju priliku za Posušje u prvom poluvremenu, ali je njegov šut zaustavio Belmin Dizdarević.

Gosti su meč završili sa dva igrača manje. Prvo je zbog drugog žutog kartona teren morao napustiti Davor Landeka. Zatim je i Josip Barišić dobio crveni zbog faula nad Draženom Bagarićem u čistoj šansi te su gosti s dva igrača manje bili primorani potpisati kapitulaciju, a bordo tim zabilježio trijumf.

Široki je na Pecari slavio golovima Danijela Lakića i Nikolasa Lanosa (Nicholas Llanos), dok je Nemanja Mandić postigao jedini gol za goste. Domaći su poveli u 8. minuti, a poravnanje je stiglo u 24. Ipak, na odmor su Širokobriježani otišli sa vodstvom pošto je Lanos pogodio u 33. minuti. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.