PREMIJER LIGA BIH

Miljanović: Pobjedom se možemo izjednačiti sa Sarajevom, što bi nam dalo na samopouzdanju

Trener Borca najavio zaostalu utakmicu s Tuzla Cityjem

Miljanović: I jedni i drugi težimo fudbalu. RAS SRBIJA

A. V.

19.10.2021

Borac i Tuzla City sutra (16.30) igraju zaostali susret 3. kola m:tel Premijer lige BiH, koji je ispred aktuelnog prvaka najavio trener Nemanja Miljanović.

– Naredna utakmica po mom mišljenju može da bude dobra, kvalitetna, jer igramo protiv ekipe koja ima jedan od boljih sastava uz ligi, po mom mišljenju su uz Sarajevo što se tiče kvaliteta igrača. Igramo na domaćem terenu, mislim da i jedni i drugi težimo da igramo fudbal i mislim da bi mogla biti dobra utakmica. Ako uspijemo da osvojimo tri boda izjednačit ćemo se sa Sarajevom na trećem mjestu, što je za nas jako dobro u ovom trenutku i dalo bi nam na samopouzdanju – poručio je Miljanović.

Tuzla City u Banju Luku dolazi bez trojice igrača (Adnan Džafić, Petar Mišić i Jasmin Čeliković), a nakon zaostale utakmice, ova dva tima će ponovo odmjeriti snage u redovnom 14. kolu.

– Znam da naš rival ima tri igrača koji neće moći da nastupe u narednom duelu, ali i dalje su jako dobra ekipa. Ajdin Nukić ne znam da li će igrati u narednom meču, reprezentativac BiH je jako dobar po desnoj strani, također imaju Mehmedagića koji je odličan po lijevoj strani. Napadač Krpić je u kvalitetnoj formi, odlično se snalazi u šesnaestercu. Prijeti nam opasnost sa više strana. Što se tiče činjenice da ćemo igrati dva meča u pet dana ima tu prednosti, što se tiče same analize. S jedne strane olakšava, s druge strane ne vidim neki nedostatak – istakao je trener Borca.

Borac na ovoj utakmici ne može računati na Marka Jovanovića zbog tri žuta kartona, kao ni na napadača Antu Živkovića koji je na treningu obnovio jednu povredu. Van stroja je odranije Đorđe Milojević, pa će Banjalučani imati problem na stoperskoj poziciji.

- Imamo tu dvije opcije. Jedna je da šansu pružim Strahinji Bošnjaku a druga da Donald Mols opet bude na pomenutoj poziciji, gdje je odigrao veoma dobro protiv Veleža na gostovanju. Vidjet ćemo do meča koja postavka nam više odgovara- istakao je Miljanović.

Susret između Borca i Tuzla Cityja igra se sutra od 16.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.