LIGA PRVAKA

Pjanić asistirao u visokom porazu Bešiktaša, "Građani" bez milosti u Belgiji

Odigrane prve dvije utakmice večerašnjeg programa 3. kola grupne faze

Pjanić: Zabilježio asistenciju i dobio žuti karton. UEFA

Piše: E. Ćosić

19.10.2021

Završene su prve dvije utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka večerašnjeg programa. Obje pobjede su upisali gosti, Sporting je u Istanbulu savladao Bešiktas sa 4:1, dok je Mančester siti kao gost savladao Klub Briž sa uvjerljivih 5:1. 

Miralem Pjanić se vratio na teren, upisao je asistenciju, ali nije mogao više uraditi za aktuelnog prvaka Turske, koji je večeras upisao poraz. Naš as je u finišu utakmice dobio i žuti karton. Sporting je poveo u 15. minuti golom Sebastijana Koatesa (Coates), a devet minuta kasnije Bešiktaš je poravnao. Gol je postigao Kajl Larin (Cyle) nakon sjajnog centaršuta Pjanića.

Međutim, tri minute su trebale Sportingu da opet povede i ponovo je strijelac bio Koates. U finišu poluvremena Domagoj Vida je igrao rukom, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran egzekutor najstrožije kazne bio je Pablo Sarabija. Konačan rezultat svojim pogotkom postavio je Paulinjo (Paulinho) u 89. minuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U istom terminu, Mančester siti je bio uvjerljiv na gostovanju kod Klub Briža. Za "Građane" su pogađali dva puta Rijad Marez (Riyad Mahrez), te po jednom Žoao Kanselo (Joao Cancelo), Kajl Volker (Kyle Walker) i Kol Palmer (Cole). Utješni gol za belgijski tim postigao je Hans Vanaken.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.