PROMJENE

Upravni odbor potvrdio: Sabrina Buljubašić više nije direktorica FK Sarajevo

FK Sarajevu na čelu sa novim menadžmentom želim uspjeh u realizaciji zacrtanih vizija i ciljeva, izjavila je Buljubašić

Buljubašić: Sporazumni raskid saradnje. ARHIV

E. Ćosić

24.10.2021

Upravni Odbor FK Sarajevo i Sabrina Buljubašić danas su sporazumno raskinuli saradnju. Tako da će u narednom periodu klub sa Koševa dobiti novu direktoricu.

- Želimo zahvaliti Sabrini Buljubašić na vođenju kluba proteklih godina tokom kojih je klub zabilježio neke od najblistavijih trenutaka u svojoj historiji, kao što je prva dupla kruna u sezoni 2018/2019. Buljubašić je bila na raspolaganju klubu i u dobrim i u izazovnim vremenima i pokazala je iznimnu lojalnost Bordo porodici. Želimo joj uspjeh u daljim profesionalnim i privatnim poduhvatima -  istaknuto je u obrazloženju Upravnog odbora FK Sarajevo.

Buljubašić se zahvalila svim kolegama, stručnom štabu, partnerima, sponzorima navijačima i svima koji su kroz sve ove godine pružali podršku klubu i njoj dok je bila na čelu FK Sarajevo.

- Od prvog do posljednjeg trenutka u klubu trudila sam se da interese kluba uvijek stavim ispred svih. Zahvalna sam na prilici koja mi je davno pružena od Tana, a potom ukazana i od ostalih nosilaca glasačkih prava te odlazim znajući da klub ostaje u dobrim rukama. Veliko iskustvo i znanje nosim sa sobom. Tokom proteklih godina s klubom sam doživjela najljepša iskustva, ali i prevazišla teške prepreke i stvorila preduslove za nove poduhvate i vizije. FK Sarajevu na čelu sa novim menadžmentom želim uspjeh u realizaciji zacrtanih vizija i ciljeva - izjavila je Buljubašić.

Navijači su ranije zahtjevali odlazak direktorice, te su taj zahtjevu uputili čelnicima kluba. Za sada nema informacija o nasljedniku Buljubašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.