KUP BIH

Velež, Borac i Široki Brijeg prošli dalje, još jedan duel odlučili penali

Poznato još pet četvrtfinalista Kupa ove sezone

Fotografija sa Košuta. SCREENSHOT

E. Ćosić

27.10.2021

Nakon Slobode, plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine izborili su Velež, Borac, Široki Brijeg, Igman iz Konjica i Zvijezda iz Gradačca.

"Rođeni" su gostovali na Košutama gdje su opravdali ulogu favorita i sa ukupnih 6:0 slavili prolaz dalje. Za tim Feđe Dudića su pogađali Brandao de Souza, Dino Hasanović, Slaviša Radović, Nemanja Anđušić, te Omar Pršeš i Dženan Zajmović koji su pogašali u drugom dijelu.

Zanimljivo je bilo na Policama u Trebinju gdje je Borac savladao domaći Leotar sa 2:1. Dejan Meleg i Jovo Lukić su bili strijelci za banjalučki tim, dok je Zoran Milić postigao utješni gol za svoj tim.

Minimalnim rezultatom je Široki Brijeg pobijedio Radnik u Bijeljini. Jedini pogodak viđen je u 24. minuti kada je Danijel Lukić pogodio za slavlje Širokobriježana.

Plasman u četvrtfinale izborio je Igman iz Konjica koji je slavio gostujuću pobjedu protiv Omarske rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Seid Zukić. 

Kao i na Tušnju, u Gradačcu se pitanje pobjednika riješavalo nakon penala. Posušje je vodilo sve do 90. minute pogotkom Slavke Brekala, dok je Marko Augustinović u samom finišu pogodio za jedanaesterce. Na kraju su na raspucavanju domaći bili bolji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.