KUP BIH

Golijada na Grbavici, Tuzla City eliminisao Željezničar

"Plavi" nisu uspjeli stići zaostatak u koji su upali nakon samo sedam minuta igre

Nukić i Subašić u borbi za loptu. FK ŽELJEZNIČAR

E. Ćosić

27.10.2021

Tuzla City je slavio protiv Željezničara u sjajnoj utakmici u okviru osmine finala Kupa BiH rezultatom 4:2. Prava golijada viđena je na stadionu Grbavica, a sve je krenulo od 5. minute.

Petar Mišić je iskosa šutirao i pogodio prečku, a lopta se odbila do Adnana Džafića koji je šalje u praznu mrežu. Dvije minute kasnije na Grbavici je bilo 0:2. Mišić je dobio loptu sa lijeve strane i onda matirao Vedada Muftića, koji je u 10. minuti sjajno zaustavio Belmina Mešinovića.

Željezničar je smanjio u 20. minuti, kada je Muftić izbio loptu, a ona, nakon konfuzije odbrane Tuzla Cityja, stigla do Petra Boje koji je matirao golmana gostiju Bakira Brajlovića. Nakon tog gola Željezničar je imao šansu da dođe i do izjednačenja, ali završnica "Plavih" nije bila na nivou. 

Kazna je stigla u 33. minuti. Muftić je slabo reagovao nakon pokušaja Džafića, a na odbitak je natrčao Mirzad Mehanović i pogodio za 3:1. Muftić je kasnije odlično spasio svoj gol nakon šuta Džafića.

U 50. minuti Mišić je pogodio za 4:1, a konačnih 4:2 postavio je Petar Bojo. Tuzla City je tako izborila plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.