PREMIJER LIGA BIH

Nemanja Bilbija, napadač Zrinjskog, za "Avaz": Naši rezultati nisu slučajni

Zasluge mogu pripisati jednoj stvarno dobroj atmosferi i radu

Bilbija: Možemo do titule. HŠK ZRINJSKI MOSTAR

Piše: A. Vatreš

3.11.2021

Brojke Nemanje Bilbije govore same za sebe. Napadač i kapiten Zrinjskog nedavno je postao najbolji strijelac u historiji mostarskog kluba (79), a s dva gola Željezničaru u susretu 15. kola (0:3) ušao je u "klub 100" Premijer lige BiH.

Dobre igre

Trenutno je na brojci od 101 gola i približio se rekorderu Vagneru Santosu Lagu (Wanger), koji drži prvo mjesto najboljih strijelaca bh. šampionata sa 125 golova.

To je bio pravi povod za razgovor s Bilbijom, koji je jučer proslavio svoj 31. rođendan.

- Nastavili smo niz dobrih igara i rezultata. Mislim da ovo nije slučajno što pokazujemo zadnjih nekoliko mjeseci. Zadovoljni smo svi u klubu, tako i ja. Novi pogoci, nove asistencije su tu i mogu reći samo da sam zadovoljan i da radim na tome da svake sedmice bude kako sada izgleda – rekao je Bilbija za "Dnevni avaz".

Nakon razočaravajuće prošle sezone, "Plemići" ove takmičarske godine izgledaju preporođeno, a to najbolje pokazuje podatak da su ostvarili svoj najbolji učinak u prvih 15 kola.

- Prošla godina je bila takva da nismo izborili Evropu. Prvi dio smo stvarno loše odigrali. Iako smo u drugom dijelu bili bolji, nismo uspjeli ispuniti cilj. Dosta igrača je otišlo, došlo dosta novih... Zasluge za trenutne rezultate mogu pripisati jednoj stvarno dobroj atmosferi i radu. Ovi rezultati nisu slučajni – poručio je Bilbija.

Specifična utakmica

Zrinjski je trenutno lider s 36 bodova, što je pet više od drugoplasiranog Tuzla Cityja. Bilbija je Pod Bijelim brijegom osvojio tri titule prvaka, a vjeruje da može i do četvrte.

- Mislim da možemo. Međutim, moramo samo gledati kao i do sada, iz utakmice u utakmicu, jer su nam iz kola u kolo teški protivnici. Dosta ekipa je kiksalo, ali mislim da će se podići i da će to biti zanimljivije i teže u nastavku – smatra Bilbija.

"Plemićima" u subotu slijedi domaći duel s Borcem, u kojem je Bilbija ponikao i taj meč za njega nosi posebne emocije.

- Ja sam od malih nogu u Borcu i to će biti jako specifična utakmica za mene. Međutim, očekujemo je u dobroj atmosferi, na prvom mjestu i želimo tu biti i dalje – zaključio je trenutno najbolji igrač Premijer lige BiH.

Individualna priznanja

Bilbija je prošle sezone ponio titulu najboljeg strijelca prvenstva sa 17 golova, a i ove je na pravom putu da ponovi taj uspjeh. Trenutno je na prvom mjestu s 11 pogodaka, jednim više od Borčevog Stojana Vranješa.

- Svakom igraču ta individualna priznanja znače, bilo da se radi o tituli najboljeg strijelca, igrača ili asistenta. Ekipa je ta koja je mene izbacila, i prošle i ove godine. Hvala im što su mi omogućili da postižem pogotke – istakao je Bilbija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.