BH. BIZNISMEN

Ko je Eldin Diglisić, potencijalni strateški partner FK Željezničar?

Ovaj Sarajlija se preselio u SAD 1997. godine, a tamo je osnovao svoju firmu "ShipEX"

Eldin Diglisić poslao pismo namjere rukovodstvu Skupštine FK Željezničar. AVAZ

E. Ćosić

14.11.2021

Nakon što je FK Željezničar obavijestio javnost da je rukovodstvo Skupštine primilo pismo namjere sa zvanično iskazanim interesom za uspostavljanje strateškog partnerstva između FK Željezničar i gospodina Eldina Diglisića, izuzetno uspješnog bh. biznismena rođenog u Sarajevu sa trenutnom adresom u Sjedinjenim Američkim Državama, krenulo je istraživanje potencijalnog partnera.


Sarajlija s američkom adresom

Eldin Diglisić je Sarajlija, bh. biznismen sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, čiji stanovnik je od 1997. godine. On je direktor i osnivač firme "ShipEX", na čijoj zvaničnoj stranici piše kako je Diglisić preselio u SAD kako bi naučio jezik i upisao studijski program.

Okušao se i u bankarstvu, nakon čega je odlučio istražiti industriju lanca opskrbe. Diglisić je, kako piše na "ShipEXu", vidio priliku da primijeni svoju poslovnu sposobnost, te da poboljša uslove svojih kolega vozača.


Firma obrne preko 100 miliona dolara

Tada je došao na ideju o firmi "ShipEX", koju je zvanično pokrenuo 2007. godine. On je poboljšao uslove vozača i uveo određene beneficije. Diglisić je nastavio sa svojim školovanjem, koje je nastavio na Harvardovoj biznis školi.

O sposobnosti Diglisića dovoljno govori činjenica da je njegova kompanija počela funkcionisati sa samo jednim kamionom i vozačem, da bi porasla na flotu od čak 350 kamiona.

Prema informacijama na zvaničnoj stranici ove kompanije, "ShipEX" je posvećen svojim vozačima kao najviše vrijednom resursu i u određenoj mjeri je donio evoluciju tržišta i odnosa prema vozačima. "ShipEX Logistics" je ujedno jedan od najvećih logističkih servisa medicinske opreme u SAD-u, a prema nekim informacijama godišnje obrne preko 100 miliona dolara.


Informacije o Diglisiću na "ShipEX". SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.