PREMIJER LIGA BIH

Velež i Široki u odličnoj utakmici podijelili bodove

Anđušić u finišu donio bod "Rođenim"

Detalj s utakmice. PRINTSCREEN

Piše: E. Ćosić

19.11.2021

U prvoj utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Veleži Široki Brijeg su odigrali bez pobjednika (1:1). Širokobriježani su vodili do finiša utakmice, ali je onda Nemanja Anđušić u 87. minuti pogodio za poravnanje i bod svog tima.

Velež je prvi zaprijetio. U 11. minuti Samir Zeljković je bio najviši u skoku nakon centaršuta iz slobodnog udarca, šutirao je, ali lopta ide visoko preko gola. Gosti s Pecare su na prvu pravu šansu čekali do 42. minute, kada je Jakov Blagaić zaprijetio.

U prvom dijelu nije bilo golova, a na startu drugog Široki je došao do pogotka. Ivan Ikić je u 48. minuti postigao spektakularan pogodak nakon što je uhvatio volej s nekih 25-30 metara od gola Slaviše Bogdanovića.

Ovaj gol je probudio domaće. U 56. minuti je Dario Miškić odbranio nakon što se lopta odbila poslije centaršuta Đanija Salčina. Šest minuta kasnije Miškić je dobro reagovao nakon pokušaja Ede Vehabovića.

I kada se činilo da će Širokobriježani odnijeti puni plijen, lopta je nakon centaršuta s desne strane pala u noge Anđušiću, koji pogađa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.