100 GODINA KLUBA

FK Željezničar predstavio posebnu garnituru dresova povodom stoljeća postojanja

Simbolične plavo-bijele pruge koje, ustvari, predstavljaju boje kluba u proteklih 100 godina i najčešće zastupljen dizajn dresova posebno u prvoj polovini stoljeća postojanja našeg kluba, naveli su iz kluba

Posebna garnitura dresova proizvođača "Macron". facebook

E. Ćosić

30.11.2021

Fudbalski klub Željezničar predstavio je posebnu glavnu garnituru dresova za tekuću sezonu. Italijanski proizvođač "Macron" kreirao je specijalne dresove povodom stogodišnjice kluba.

- Dres za sezonu 2021/22. je dres povodom 100 godina kluba. U stoljeću ljubavi vratili smo se retro modelu dresa koji je prilagođen dobu u kojem živimo. Simbolične plavo-bijele pruge koje, ustvari, predstavljaju boje kluba u proteklih 100 godina i najčešće zastupljen dizajn dresova posebno u prvoj polovini stoljeća postojanja našeg kluba - saopćeno je iz kluba sa Grbavice.

- Zlatne linije na dresu obilježavaju zlatni jubilej i stoljeće postojanja dok je, po uzoru na velike svjetske klubove, grb specijalno prilagođen isključivo za stogodišnji dres, a sastoji se od svih elemenata dosadašnjih grbova u kojima je naš Klub ostvario najzapaženije rezultate ili koji su se najčešće pojavljivali u našem grbu tokom svih ovih godina - pojasnili su iz FK Željezničar.

Izrađen je i poseban font s posebnim detaljima s ciljem obilježavanja 100 godina postojanja Kluba. Ispod kragne je izvezeni broj 100 u zlatnoj boji. Dres je izrađen od najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala kojima raspolaže kompanija "Macron". Autor dizajna dresa je Haris Stambolić u saradnji s Elvisom Huremovićem - naveli su "Plavi".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.