100 GODINA KLUBA

FK Željezničar predstavio posebnu garnituru dresova povodom stoljeća postojanja

Simbolične plavo-bijele pruge koje, ustvari, predstavljaju boje kluba u proteklih 100 godina i najčešće zastupljen dizajn dresova posebno u prvoj polovini stoljeća postojanja našeg kluba, naveli su iz kluba

E. Ćosić

Posebna garnitura dresova proizvođača "Macron"

Foto: facebook


Fudbalski klub Željezničar predstavio je posebnu glavnu garnituru dresova za tekuću sezonu. Italijanski proizvođač "Macron" kreirao je specijalne dresove povodom stogodišnjice kluba.

- Dres za sezonu 2021/22. je dres povodom 100 godina kluba. U stoljeću ljubavi vratili smo se retro modelu dresa koji je prilagođen dobu u kojem živimo. Simbolične plavo-bijele pruge koje, ustvari, predstavljaju boje kluba u proteklih 100 godina i najčešće zastupljen dizajn dresova posebno u prvoj polovini stoljeća postojanja našeg kluba - saopćeno je iz kluba sa Grbavice.

- Zlatne linije na dresu obilježavaju zlatni jubilej i stoljeće postojanja dok je, po uzoru na velike svjetske klubove, grb specijalno prilagođen isključivo za stogodišnji dres, a sastoji se od svih elemenata dosadašnjih grbova u kojima je naš Klub ostvario najzapaženije rezultate ili koji su se najčešće pojavljivali u našem grbu tokom svih ovih godina - pojasnili su iz FK Željezničar.

Izrađen je i poseban font s posebnim detaljima s ciljem obilježavanja 100 godina postojanja Kluba. Ispod kragne je izvezeni broj 100 u zlatnoj boji. Dres je izrađen od najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala kojima raspolaže kompanija "Macron". Autor dizajna dresa je Haris Stambolić u saradnji s Elvisom Huremovićem - naveli su "Plavi".

NA VRH

Podijeli članak na