POTPISAN UGOVOR

Željezničar dobio novog generalnog sponzora

Njemačko-švicarska kompanija Caizcoin

A. V.

Nurko i Hasanbegović na potpisivanju ugovora

Foto: FK ŽELJEZNIČAR


Fudbalski klub Željezničar obavijestio je članove, navijače i prijatelje kluba da je njemačko-švicarska kompanija Caizcoin novi generalni sponzor kluba.

Pregovori između FK Željezničar i kompanije Caizcoin traju još od septembra ove godine, a u proteklim danima finaliziran je dogovor i potpisan sponzorski ugovor do ljeta 2023. godine.

Logotip Caizcoina krasit će prednju stranu novog dresa, a ono što izuzetno raduje i daje optimizam je vrijednost ugovora. Generalno sponzorstvo za Caizcoinom je najveće u poslijeratnoj historiji kluba, a vjerovatno među najvećih u stogodišnjoj historiji. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 750.000,00 KM do kraja sezone 2022/2023.

Direktor FK Željezničar, Mustafa Nurko, istakao je da je sretan i ponosan zbog potpisa unosnog ugovora za klub.

– Veoma sam sretan i zadovoljan što smo uspjeli finalizirati generalno sponzorstvo sa inovativnom kompanijom Caizcoin. Online finansijsko poslovanje i oblast kriptovaluta doživjela je enorman rast u posljednjih nekoliko godina i iznos od 750.000,00 KM koje će naš klub dobiti dokaz su da smo napravili odličan posao i pored opstrukcija koje smo doživaljavali u posljednjem periodu. Veliku zahvalnost za realizaciji ovog ugovora dugujem predstavniku sponzora, gospodinu Dragutinu Krstiću koji kao simpatizer našeg kluba se maksimalno angažirao prilikom realizacije ovog ugovora. Također, želim da se zahvalim i svim svojim prijateljima i kolegama u administraciji koji su radili odličan posao kako bi mogli ispoštovati sve želje sponzora kao i predsjedniku Nazifu Hasanbegoviću i potpredsjedniku Kerimu Karavdiću koji se nisu dali pokolebati i vjerovali su u naš rad i napor i da ćemo zajedno dovesti jednog ovakvog sponzora, kazao je Nurko.

  • Ugovor do ljeta 2023.

    Ugovor do ljeta 2023.

    Foto: FK ŽELJEZNIČAR


Caizcoin je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj i razvojim pogonom u Njemačkoj. Aktivni su sponzori njemačke Herte, turske Superlige i španske La Lige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i urede imaju u Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji.

Caizcoin je prva islamska kriptovaluta na svijetu i pruža mnoge finansijske usluge.

– FK Željeznicar je tradicionalni fudbalski klub u BiH, ali i u cijelom regionu. Klub ima svoje navijače u cijelom svijetu, što Caizcoin smatra vrlo uzbudljivim. Mnoge kulture podržavaju ovaj brend od 1921. godine i čak su je integrisale u svoje živote. Caizcoin bi svojim inovativnim idejama želio dosegnuti i obogatiti ovu šaroliku raznolikost ljudi. Radujemo se zajedničkom putu, kazao je Hamdi Kučuktepe (Kucuktepe), izvršni direktor Caiz Holding AG.

NA VRH

Podijeli članak na