PREMIJER LIGA BIH

Ivković najavio duel protiv Širokog Brijega: Kako god se završi, moji igrači su dali maksimum

Igramo protiv ekipe koja je veoma slična nama i koja se dosta promijenila. Jaki su kao ekipa, a ne pojedinačno, smatra trener Željezničara

Ivković najavio duel 19. kola. fkz

M. K.

3.12.2021

FK Željezničar će u nedjelju ugostiti Široki Bijeg u ovkiru 19. kola Premijer lige BiH.

Utakmicu je najavio trener "Plavih" Tomislav Ivković na press konferenciju u "Plavom salonu", a na početku je pohvalio  Dinu Pekića koji je organizovao čišćenje stadiona "Grbavica" proteklih dana.

- Moram pohvaliti pamet i inteligenciju Dine Pekića koji je organizovao i sam se sjetio da očisti teren od snijega uz pomoć ljudi koji su došli, kako bismo imali tri dana odličnog treninga i spremili se za utakmicu u nedjelju, rekao je Ivković.

O narednom protivniku Želje, Ivković kaže:

- Igramo protiv ekipe koja je veoma slična nama i koja se dosta promijenila. Jaki su kao ekipa, a ne pojedinačno. Imaju seriju dobrih rezultata i digli su se na tabeli. Nama i njima je ovo zadnja utakmica. Želimo je završiti na najbolji mogući način. Mislim da smo sposobni odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i zbog same atmosfere koja vlada u gradu. Barem od strane "Manijaka". Spremaju spektakl i žele pomoći ovoj mladoj ekipi potpomognutoj iskustvom nekoliko igrača, rekao je Ivković.

"Plavi" prvi dio sezone žele završiti pobjedom.

- Želimo završiti sezonu na najbolji mogući način, a to je za nas pobjeda. Neće biti lako pobijediti, ali mislim da smo sposobni i karakterni da tu utakmicu završimo kako želimo. Kako god se završi, moji igrači su za mene dali maksimum. Bili su karakterni, radili su sve maksimalno, tako da ova utakmica neće odlučivati o njihovoj sudbini, već će još jedna u nizu u kojoj će htjeti pokazati i dokazati da imaju kvalitetu i karakter da ostanu u ovom klubu, rekao je Ivković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.